Nov spopad Brada Pitta in Angeline Jolie – tokrat zaradi vinarne

Magazin 10. Jun 202208:00 0 komentarjev
Brad Pitt
Profimedia

Prepirom med nekdanjima zakoncema Bradom Pittom in Angelino Jolie ni videti konca. Igralec obtožuje igralko, da je namerno škodovala ugledu vinske družbe, ki ga je skrbno zgradil.

Leta 2008 sta zdaj že nekdanja zakonca kupila graščino Château Miraval na jugovzhodu Francije in pripadajočo vinarno. Tam sta se pozneje leta 2014 poročila, tam sta želela vzgajati svojih šest otrok. Mesto družinske idile pa je hitro po tem, ko je Angelina vložila ločitvene papirje, postalo jabolko spora.

Brad Pitt
Profimedia

V zadnji Bradovi sodni vlogi v njegovi nenehni bitki z Angelino glede prodaje Miravala 58-letni igralec trdi, da mu je 47-letna igralka namerno skušala škodovati s prodajo svojega deleža v vinskem podjetju. Prodala ga je tujcu “s strupenimi nameni” in s tem škodila ugledu podjetja, v katerem sta bila prej skupaj v solastništvu. Pitt zatrjuje, da sta se z Angelino dogovorila, da nikoli ne bosta prodala svojih deležev v družinskem podjetju brez soglasja drugega.

Bradova odvetniška ekipa v dokumentih, vloženih v petek na višjem sodišču okrožja Los Angeles, navaja, da je Miraval postal njegov strastni projekt, ki je prerasel v večmilijonsko globalno podjetje in enega najbolj cenjenih proizvajalcev vina rose na svetu. Igralec Angelino obtožuje, da ni ničesar prispevala k Miravalovemu uspehu.

Bradovi odvetniki pravijo, da je Angelina prodala svoj delež podjetju Tenute del Mondo, ki je nagnjeno k prevzemu nadzora nad Miravalom in je posredno v lasti in pod nadzorom Jurija Šeflerja, ruskega oligarha, ki nadzoruje skupino Stoli Group. “Angelina je izvedla prodajo na skrivaj, namerno je pustila Brada v nevednosti in zavestno kršila njegove pogodbene pravice,” je zapisano v dokumentu Pittove ekipe.

V tožbi je zapisano, da je Angelinino podjetje Nouvel njegovemu podjetju Mondo Bongo dolgovalo pravico do prve zavrnitve, s prodajo pa je to pravico kršila.

Miraval
Profimedia

Bradova ekipa pravi, da je Šefler sprožil sovražni prevzem Miravala in poskuša pridobiti zaupne in lastniške informacije v korist svojega konkurenčnega podjetja. Dokumenti Šeflerja obtožujejo, da ima uničevalne poslovne taktike in dvomljiva strokovna združenja, kar pa ogroža ugled znamke, ki jo je Pitt tako skrbno gradil.

Brad zahteva odškodnino v znesku, ki ga je še treba dokazati na sojenju, obenem zahteva, da se dogovor razveljavi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!