Novembra prihaja Kapa, prvi slovenski božični celovečerni film

Magazin 13. Okt 202121:00 0 komentarjev
slovenski film
Željko Stevanić

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića je zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, dogajanje pa preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, zabaven in na trenutke tudi napet film. Film bo predpremierno predvajan na festivalu Liffe, na redni spored kinematografov pa prihaja 25. novembra.

Kratka vsebina

Erik je devetletni deček, ki živi v mladinskem domu. Njegova edina vez s staršema je kapa, ki jo ima ves čas na glavi, saj mu jo je spletla mama.

Ves čas se mora braniti pred dečkoma in starejšo deklico, ki ga izkoriščajo in zafrkavajo. Njegova edina božična želja je, da bi šel domov. Sedemletna Lučka pa prihaja iz premožne družine, ki ji lahko privošči vse. Le sestrice ne. In kužka, ki si ga želi za božično darilo, da bi ji vsaj nekdo delal družbo. A čarobni čas praznikov pripravlja presenečenje za oba.

filma Kapa
Željko Stevanić

Erik je v mladinskem domu izžreban, da božič preživi pri Lučkini družini. Otroka se tako znajdeta skupaj, ne da bi hotela. Lučka se zmrduje, Erik pa v njej vidi le razvajeno deklico. Sredi noči v dnevni sobi zalotita Božička. Po spletu okoliščin se skrijeta v njegov avto in kmalu se znajdeta na ulici. Začne se prava božična pustolovščina, ki v eni sami noči obema prinese izpolnitev želja, a ne čisto tako, kot sta pričakovala.

film Kapa
Željko Stevanić

Igralska zasedba

Erika igra Gaj Črnič, Lučko Kaja Podreberšek, od znanih igralcev pa nastopajo Mojca Fatur, Ajda Smrekar, Klemen Slakonja, Nina Valič, Robert Waltl, Primož Pirnat, Klemen Klemen in Lotus Vincenc Šparovec.