Oče Britney Spears umika skrbništvo nad hčerko

Magazin 08. Sep 202111:17 > 12:44
Britney Spears
Eduardo Munoz/REUTERS

Oče ameriške pevke Britney Spears je na sodišče v Los Angelesu vložil prošnjo za razveljavitev skrbništva, ki ga ima nad hčerko in njenim premoženjem od leta 2008. Dejal je, da je po nedavnih dogodkih vprašanje, ali Britney še vedno potrebuje nadzor sodišča nad njenim življenjem in posli.

Oče ameriške pevke Britney Spears je na sodišče v Los Angelesu vložil prošnjo za razveljavitev skrbništva, ki ga ima nad zvezdniško hčerko in njenim premoženjem že vse od leta 2008, poročanje ameriških medijev povzemata nemška tiskovna agencija dpa in francoska AFP.

Že pred nekaj tedni je Jamie Spears napovedal, da se je pripravljen umakniti kot skrbnik, saj je Britney že večkrat prosila sodišče za razveljavitev skrbništva. Tako pevka kot njeni oboževalci menijo, da je skrbništvo, ki je bilo uvedeno po več pevkinih živčnih zlomih, “kruto in izkoriščevalsko”.

#related-news_1

 

Jamie Spears je dejal, da je po “nedavnih dogodkih” vprašanje, ali Britney še vedno potrebuje nadzor sodišča nad njenim življenjem in posli. V vlogi sodišču je zapisal, da je Britney sodišču že povedala, da “želi nazaj nadzor nad svojim življenjem brez varovalk skrbništva”. Sama želi odločati o svojem zdravljenju in denarju, želi se poročiti in imeti otroka, če bi se tako odločila. “Skratka, želi živeti svoje življenje po svoji izbiri brez omejitev skrbnika ali sodišča,” še piše v prošnji.

Za hčerko vedno želel najboljše

V zadnjih mesecih je Britney Spears (39) sodišču dvakrat povedala, da je skrbništvo “zloraba”, in ga pozvala, naj očetu odvzame vlogo skrbnika. Odvetniki njenega očeta pa so po poročanju dpa dejali, da si je Jamie Spears vedno želel le, kar je najboljše za hčer. Tako je v prošnji sodišču zapisal še, da bi morala Britney dobiti priložnost, da sama upravlja svoje življenje, če verjame, da lahko in če želi končati skrbništvo.

Britney Spears, ki je zaslovela že kot najstnica, od leta 2018 ni več nastopala, sodišču pa je povedala, da se na odre ne bo vrnila, dokler bo pod očetovim skrbništvom. Skrbništvo, ki ga je sodišče uvedlo za Britney, je sicer kompleksna pravna rešitev, ki se jo po navadi uvede za zelo stare oziroma bolehne in slabotne ljudi.