Odličen trik, kako pečene kostanje olupiti brez muke

Magazin 19. Okt. 202114:07
Delite:
Pečeni kostanji
Foto: Profimedia

Čarobna jesen je že v polnem oktobrskem razmahu in po ulicah povsod diši po sveže pečenem kostanju.

Priljubljene kostanje si lahko pripravite tudi sami doma, s trikom ali dvema pa bo enostavno tudi lupljenje njihove lupine. Če imate raje kuhanega kot tistega pečenega, je vaša naloga precej lažja, saj skuhanega preprosto olupite z ostrim nožem. Priprava in lupljenje pečenega kostanja pa bosta precej lažja, če sledite nasvetu naših dragih babic. Kostanj pred začetkom priprave za nekaj ur namočite v mrzli vodi, kar bo njegovo lupino precej zmehčalo, vam pa prihranilo umazano, bolečo in razpokano kožo na blazinicah prstov.

Priprava kostanja v pečici:

Pečeni kostanji
Foto : Profimedia
  1. Kostanj vsaj 2 uri namakajte v veliki posodi z vodo.
  2. V vsak kostanj naredite zarezo (največkrat to storimo v obliki črke x ali polmeseca).
  3. Pečico segrejte na 270 stopinj Celzija, nastavljena naj bo obvezno na funkcijo žar.
  4. Kostanje pecite 20 minut, vmes jih malce premešajte, da se bodo res dobro popekli z vseh strani.
  5. Na koncu jih dobro zavijte v krpo in počakajte 10 minut, preden se lotite njihovega lupljenja.

Pa dober tek!

Komentari

Vaš komentar