Odtisi Kobeja Bryanta za vedno na ogled v Hollywoodu

Magazin 20. Mar 202312:30
Kobe Bryant
Profimedia

Pred kitajskim gledališčem TLC v Hollywoodu je med številnimi zvezdniki iz sveta filma in televizije svoje mesto našel tudi pokojni košarkarski zvezdnik Kobe Bryant.

Leta 2020 tragično umrlemu košarkarju – zanj in najstniško hčer Gianno je bila usodna nesreča s helikopterjem – so se posthumno poklonili s slovesnostjo, na kateri so razkrili odtise njegovih rok in stopal.

Kobe, ki bi letos dopolnil 45 let, je leta 2011 postal prvi športnik, ki so mu roke in noge vtisnili v hollywoodski cement. V spomin na njegovo zapuščino je gledališče v sredo trajno razstavilo odtise na ikoničnem prizorišču.

Na dogodku niso seveda manjkale niti košarkarjeve dame – 40-letna vdova Vanessa Bryant s hčerkami: 20-letno Natalio, 6-letno Bianko in 3-letno Capri.

Družina Kobeja Bryanta
Profimedia

Najstarejša hči Kobeja in Vanesse je imela tudi čustven govor, v katerem je Kobeja poimenovala kot MVP (športni izraz za najboljšega posameznika na tekmi ali turnirju, op. a.) očetov deklet.

“Oče, ti si ikona, legenda, pripovedovalec zgodb in, kar je najpomembneje, najboljši oče deklet, o katerem lahko sanja vsaka mlada ženska!”

Nadaljevala je, da si je legendarni igralec Lakersov kljub delovni vnemi in natrpanemu urniku vedno vzel čas za svoje štiri hčerke.

“Biti njegova hči je ena največjih radosti v mojem življenju in upam, da bom še naprej utelešala in cenila številne lekcije, ki me jih je naučil,” je dejala in dodala: “Ta dan simbolizira vpliv, ki ga je imel na mesto, ki ga je imel tako rad in mu je bilo zanj tako zelo mar.”

Potem je vse obiskovalce pozvala: “Spodbujam vas, da položite svoje roke v njegove in si vzamete trenutek, da se postavite na njegovo mesto. To bo zaklad za mesto Los Angeles in oboževalce mojega očeta z vsega sveta, ki so ga cenili.”

Na koncu govora je Natalia dejala, da bo imela očeta rada za vedno. V govoru se je spomnila tudi mlajše sestre Gianne, nadobudne košarkarice, ki bi maja letos praznovala 17. rojstni dan.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.