Ob predstavitvi novih uniform val komentarjev na socialnih omrežjih

Magazin 29. Okt 202305:45
Uniforma družbe Air Serbia
X/@AirSerbia

Ob desetletnici letalske družbe Air Serbia so v podjetju predstavili nove uniforme, za katere so zapisali, da predstavljajo "edinstveno kombinacijo motivov srbske kulturne dediščine in prepoznavnih simbolov Air Serbia". O novih uniformah letalskega osebja pa imajo uporabniki družbenih omrežij kar močna mnenja.

Nove uniforme so v letalski družbi Air Serbia javnosti predstavili v petek na slovesnosti ob 10. obletnici, že zdaj pa jo nosijo vsi člani kabinskega osebja, pa tudi prodajni agenti v poslovalnicah srbskega nacionalnega letalskega prevoznika.

Air Serbia je sicer ob iskanju osebe, ki bi oblikovala uniforme, organizirala natečaj. Najbolj privlačno idejo je po njihovi oceni imela modna oblikovalka Milena Bojić, ki je “upoštevala pomen udobja in dizajna”.

A takoj, ko so se nove uniforme pojavile na družbenih omrežjih, so dvignile kar nekaj prahu. Medtem ko so nekateri mnenja, da so uniforme lepe, se drugi nikakor ne strinjajo.

“Grozno kot vse druge uniforme v napredni Srbiji – radikalna estetika,” je zapisal neki uporabnik. Drugi je zapisal, da je ideja dobra, a da “okusa ni od nikjer”.

Nekateri pa so v novih uniformah Air Serbia videli celo kombinacijo srbske narodne noše in ruske vojne uniforme.

Na koncu dneva pa nekateri izpostavljajo, da so bolj pomembne druge stvari. “Čudovite uniforme, le še neko letalo morajo nabaviti,” je nekdo šaljivo zapisal na družbenem omrežju X.