Ornella Muti si želi ruski potni list iz rok Vladimirja Putina

Magazin 09. Feb 202214:45
Ornella Muti
Profimedia

Italijanska filmska diva Ornella Muti se že nekaj let pridno uči ruščine in želi si, da bi dobila rusko državljanstvo. Govorice, da poskuša dobiti rusko državljanstvo, krožijo že od leta 2016, pred kratkim pa je za italijanske medije povedala, da si želi ruski potni list, in to iz rok Vladimirja Putina.

Agenti Ornelle Muti so povedali, da je že pred leti kupila stanovanje v Moskvi, čeprav njen ruski del družine prihaja iz St. Petersburga. “Imam dovoljenje za bivanje v Rusiji, vendar moram na žalost predložiti še vse dokumente. Rekli so, da bi mi bili pripravljeni izdati potni list. Vesela bi bila, da bi mi ga izročil sam Vladimir Putin. Tu se počutim kot doma, sprejela sem rusko kulturo in navade,” je konec minulega tedna povedala italijanskim novinarjem igralka, rojena v Rimu, ki bo letos dopolnila 67 let.

Ornella Muti
Profimedia

”Človek mora biti tam, kjer je prihodnost. Rusija je država mojih prednikov, moje babice in dedka ter moje mame. Vedno sem v sebi poskušala najti ruske korenine,” je povedala Ornelia, ki se je rodila novinarju iz Napolija in Renati Krause, hčerki ruskih izseljencev v Estoniji. Italijanska zvezda je bila dvakrat poročena in ima tri otroke. Najstarejša hčerka Naike Rivelli, 47 let, je prav tako igralka.