Naomi Osaka ostro proti negativnim komentarjem

Magazin 20. Jul 202110:15 0 komentarjev
Naomi Osaka
PROFIMEDIA

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je bila v zadnjih mesecih v središču pozornosti zaradi izjav o svoji introvertiranosti in o tem, kako težko je izpolniti vse medijske obveznosti, ki jih ima zaradi tenisa. Zdaj, ko se je pojavila na naslovnici Sports Illustrated, so jo kritiki na družbenih omrežjih pričakali na nož.

Teniška igralka Naomi Osaka se je fotografirala za naslovnico revije Sports Illustrated, kar je sprožilo mešane odzive. Ni namreč manjkalo tistih, ki so spomnili, da je imela Osaka težave z izpostavljanjem. “Odkar je Naomi Osaka dejala, da je preveč introvertirana za pogovore z mediji po teniških tekmah, je začela resničnostni šov, lansirala lutko ‘Barbie’ s svojim likom in je zdaj v kopalkah na naslovnici revije,” je komentiral ameriški novinar Clay Travis.

“Ne pozabimo tudi na naslovnice in intervjuje za Vogue in Time,” je svoj lonček hitro pristavila novinarka in televizijska voditeljica Megyn Kelly.

A Osaka se je znala dobro ubraniti. “Ker sem videla, da ste novinarka, domnevam, da ste si vzeli čas za raziskavo, kdaj so fotografije za naslovnice revij nastale. Ugotovili bi, da so bile fotografije posnete lani. Namesto tega je bil vaš prvi odziv, da me napadete in ste negativni. Bodi boljša, Megyn,” je Osaka na Twitterju odgovorila novinarki, a je pozneje svoje sporočilo izbrisala in novinarko Megyn Kelly blokirala.

Osaka je sprožila veliko razpravo, ko je izjavila, da v času Roland Garrosa ne bo dajala izjav za medije, da bi “ohranila mentalno zdravje”. Vodstvo turnirja jo je denarno oglobilo, nakar se je japonska teniška igralka odločila, da ne bo več igrala na tem turnirju, pa tudi ne na Wimbledonu.