Osem stvari, ki jih bogataši ne bodo nikoli drago plačali

Magazin 29. Jul 202117:51
Ženska, vrečke
PROFIMEDIA

Kdaj porabiti veliko denarja in kdaj biti varčen? Ameriška revija Reader's Digest je sestavila seznam stvari, ki jih bogati ljudje kupujejo poceni.

Ko razmišljamo o tem, kako živijo bogati in slavni, najprej pomislimo na luksuzne vile, športne avtomobile in oblačila znanih oblikovalcev. A zdi se, da je resnica daleč od tega.

Po raziskavi med 1.200 vlagatelji, ki jo je objavila finančna stran Millionaire Corner, tretjina ljudi z neto vrednostjo več kot pet milijonov dolarjev (4,2 milijona evrov) trdi, da kupuje pri ameriškem trgovcu Walmartu, polovica v Costcu in več kot 40 odstotkov v Targetu. To je smiselno, ti ljudje so pametni kupci in z razlogom bogati.

Predstavljamo seznam stvari, za katere bogati ljudje ne želijo zapraviti velikih vsot denarja.

1. Posteljnina

Današnji bogataši se zavedajo, da kakovostna posteljnina ni draga. Za ročno izdelane razkošne italijanske rjuhe vam ni treba zapraviti na tisoče evrov. To so ugotovili tudi bogati in zato se odločajo za cenovno ugodnejšo in trajnostno možnost, pojasnjuje Rana Argenio, ustanoviteljica linije luksuznih posteljnin po precej ugodnejših cenah.

2. Krema za obraz

Za luksuzne kreme za obraz lahko zapravite veliko denarja. A zakaj bi, ko lahko za manj denarja dobite drug odličen izdelek.

3. Zavijanje daril

Zavijalni papir, darilne vrečke in voščilnice lahko stanejo skoraj toliko kot darilo. Če pa želite obdarovati kot bogati ljudje, je morda čas, da se temu odrečete. Bogati ljudje ne želijo veliko zapraviti za potrošni material. Zavijalni papir in vrečke vsekakor spadajo v to kategorijo. Vaš bogati prijatelj vam bo morda kupil čudovito darilo, a verjemite, embalaža je iz trgovine, kjer je vse zelo poceni.

4. Potrebščine za dom

Morda se vam zdi privlačno plačati veliko za najdražji toaletni papir in luksuzna čistila, vendar bogati ljudje za takšne stvari ne porabijo veliko denarja. Prihranite z nakupom izdelkov v akcijah in v velikih količinah (na debelo), saj tako kupujejo bogati ljudje. Glavni razlog za večje nakupe je to, da so bogataši zelo zaposleni in ne hodijo toliko v trgovino.

5. Potovanja

Čeprav si lahko bogati ljudje privoščijo potovanje kamorkoli, to ne pomeni, da ne iščejo načinov za varčevanje. Za iskanje nastanitev in letov uporabljajo enaka spletna orodja kot vsi drugi.

6. Nakit

Tudi oboževalci Cartiera, Tiffanyja in Rolexa imajo verjetno doma poceni nakit, s katerim kombinirajo luksuzne kose. Lauren Rae Levy, dolgoletna osebna nakupovalka in slavna stilistka, pravi, da številne njene stranke kupujejo poceni nakit. Tega nato kombinirajo z dragimi kosi. Poceni nakit pa je včasih tudi videti bolje kot drag nakit.

7. Sončna očala

Tudi če si lahko privoščijo sončna očala s podpisom Chanel ali Dior, še ne pomeni, da bogataši kupujejo le takšna. Očala so namreč ena od stvari, ki se najpogosteje zlomijo in izgubijo. Zato je dobro, da zbirko luksuznih očal dopolnimo z enako lepimi in cenejšimi.

8. Maskara

Ličila spadajo med izdelke, ki jih je treba redno preverjati in po potrebi zamenjati, najpogosteje zaradi higienskih razlogov. Pri maskarah ni nujno, da nosi podpis oblikovalca, trdi stilistka Lauren Rae Levy. Enako dobro maskaro lahko kupite v drogerijah, razlike pa ne bo opazil nihče.