Otroci princa Williama imajo za svojega očeta prisrčen vzdevek

Magazin 01. Avg 202211:30 > 11:57
Delite:
princ William, princ George
Foto: Profimedia

Princ William ima morda številne kraljeve naslove, a vzdevek njegovih otrok prekosi vse.

Kate Middleton je (nehote) razkrila, da imajo njeni trije otroci – princ George, princesa Charlotte in princ Louis – ”sladko” ime za svojega očeta. Vir je za People povedal: “Kate je dejala, da je William sinoči igral nogomet z otroki in eden od njih (mislim, da je bil George) ga je vprašal: Boš šel jutri igrat nogomet, Pops?”

Princ George, ki je pred kratkim praznoval svoj deveti rojstni dan, je z očetom tesno povezan. Princ William svojega najstarejšega sina (ki je za njim tretji v vrsti za nasledstvo prestola) že poučuje o kraljevem življenju. George se je pridružil svojim staršem na kraljevih turnejah že kmalu po rojstvu, par je malega princa vzel s seboj v Avstralijo in Novo Zelandijo, ko je bil star komaj 9 mesecev, pred kratkim pa je začel sodelovati pri več družinskih dogodkih, eden od njih je bil letni božični jutranji sprehod v cerkev.

Tudi princ George se že ukvarja z nekaterimi dobrodelnimi akcijami svojega očeta. Charlie Mayhew, izvršni direktor dobrodelne organizacije Tusk, ki se ukvarja z zaščito ogroženih vrst v Afriki, je razkril, da je princ George med karanteno zaradi covida-19 organiziral prodajo tort, da bi zbral denar za organizacijo. Princ William je kraljevi pokrovitelj organizacije Tusk od leta 2005, po očetu Charlesu pa je podedoval tudi številne interese in hobije. Tako kot princ William je tudi princ George velik nogometni navdušenec in se je lansko poletje s starši celo udeležil turnirja Euro 2020, prav tako je debitiral v Wimbledonu to poletje, 31 let po tem, ko se je princ William prvič udeležil slavnega teniškega turnirja z mamo, princeso Diano, ko je štel približno toliko let, kot jih ima zdaj njegov najstarejši sin. Kate in princ William sta tudi razkrila, da je George izrazil zanimanje za vse v zvezi z letalstvom, še zlasti ga zanimajo helikopterji. Konec koncev je bil princ William pilot v kraljevem letalstvu.

Tudi princ William ima vzdevke za svoje otroke. Med ogledom ženinega posebej oblikovanega vrta na Chelsea Flower Show 2019 je princeso Charlotte imenoval Mignonette. Mignonette izhaja iz francoskega izvora “mignon”, kar pomeni “majhen, sladek in nežen” ali “ljubek”. Stare francoske definicije navajajo tudi, da “mignon” pomeni “nežen, prijeten in prijazen”. Leta 2019 je Kate Charlotte poklicala z drugim sladkim vzdevkom: Lottie.

Člani kraljeve družine se sicer pogosto kličejo po vzdevkih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar