Otroci Robina Williamsa so se poklonili pokojnemu igralcu

Magazin 15. Avg 202209:30 0 komentarjev
Robin Williams
Profimedia

Pred kratkim je minilo osem let od smrti priljubljenega igralca, ljudje so si ga zapomnili tudi po njegovi dobrodušnosti.

Robin Williams je imel izjemno kariero, navduševal je v številnih vlogah, po katerih si ga bodo ljudje za vedno zapomnili. V spomin je njegov sin Zak Williams objavil očetovo fotografijo, pod katero je zapisal: “Oče, ob osmi obletnici tvoje smrti se spominjam, kako neverjetno prijazen in vesel si bil. Zelo te pogrešam, čudovit, kosmat moški, in danes bom slavil tvoje življenje. Tako te imam rad!”

Njegova edina hči Zelda Williams je prav tako napisala sladko sporočilo v obliki citata japonskega pisatelja Harukija Murakamija. Objavo je nadaljevala z delitvijo virov o samomoru in dodala: “Ne zahtevam veliko, a če smem, bodite danes nežni do svojih src. Zase vem, da se trudim. X”

11. avgusta 2014 zvečer je odjeknila novica, da je Robin naredil samomor v starosti 63 let. Pozneje so odkrili, da je imel igralec demenco z Lewyjevimi telesci, drugo najpogostejšo vrsto napredujoče demence takoj za Alzheimerjevo boleznijo.

Julija 2021 je Zak, zagovornik duševnega zdravja, voditelju podkasta The Genius Life, Maxu Lugavereju, povedal o frustraciji, ki jo je doživel Robin, potem ko so mu napačno diagnosticirali Parkinsonovo bolezen. “To, skozi kar je šel, se ni ujemalo s tem, kar doživljajo številni bolniki s Parkinsonovo boleznijo. Torej, mislim, da je bilo to zanj zelo težko. Nisem si mogel pomagati, da ne bi čutil več kot empatijo. Nisem si mogel pomagati, da ne bi bil razočaran zaradi njega. Lahko se počutite resnično izolirano, tudi če ste z družino in ljubljenimi.”

Zak je nato v podkastu spregovoril o tem, kako je samomor njegovega očeta vplival na njegovo duševno zdravje. “Veliko sem pil, da bi obvladal svoje duševno zdravje, kar je povzročilo zelo škodljive težave, zdravstvene težave. Doživljal sem psihoze, in ko sem govoril s psihiatrom, so mi diagnosticirali posttravmatsko stresno motnjo.”

Tolažbo je našel v 12-stopenjskem programu in skupinski terapiji.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!