Papiga na Novi Zelandiji ukradla GoPro in posnela svoj let

Magazin 13. Feb 202221:20 0 komentarjev
Papiga kea
PROFIMEDIA

Novozelandska družina si je med pohodom svojo pot nepričakovano ogledala v ptičji perspektivi – dobesedno. Prebrisana papiga je družini namreč ukradla GoPro kamero in z njo odletela, kamera pa pri tem ni nehala snemati.

Družina Verheul iz novozelandskega kraja Dunedin je ravno končala z raziskovanjem ene izmed pohodniških poti v Nacionalnem parku Fiordland, ko je papiga Kea, domorodna vrsta ptice na Novi Zelandiji, pograbila njihov GoPro in odletela stran.

Družina je s kamero snemala gručo radovednih ptic in ena izmed njih – nagajiva papiga – jo je zagrabila in poletela, pri čemer je posnela nekaj zračnih posnetkov pokrajine pod seboj, nato pa se zopet spustila na tla in začela s kljunom tolči po kameri. Na posnetku je vidno celo, kako papiga s kljunom odtrga kos plastike z ohišja kamere.

Pričakovanjem navkljub je GoPro preživel, saj je papiga, ko je slišala približevanje lastnikov, kamero odvrgla na tla. Ves ta čas pa kamera ni nehala snemati in družina je tako dobila “neverjetne, popolnoma nepričakovane posnetke”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!