Par v enem dnevu prejel 1.360 evrov za vračilo embalaže

Magazin 22. Nov 202217:00
smeti
Profimedia

Nemški par je v trgovski verigi Rewe in Nahkauf v enem dnevu prinesel zaloge praznih embalaž in zanje prejel kar 1.358,31 evrov.

Kdo je tako zvest zbiratelj odpadne embalaže? To je par iz nemške pokrajine Schleswig-Holstein, Dominik (28 let) in njegova punca Jale (30 let) iz Averlaka, ki sta si zadala zanimiv cilj.

“Želela sva videti, koliko vračljive embalaže lahko zbereva v enem letu, saj sva opazila, da napolniva vsaj dve vrečki na teden. Vse prazne embalaže sva hranila na podstrešju. Izkazalo se je, da se je v enem letu lahko nabere res veliko. V gospodinjstvu sva dva odrasla in dva otroka, zbirala pa sva le midva s partnerjem,” razlaga Jale. “Vse leto sva vodila seznam, da smo točno vedno vedeli, koliko vrečk imamo.”

Da bi vse dokumentirala, sta posnela tudi video in ga naložila na YouTube. Njun cilj je bil torej zbrati 100 vrečk s plastenkami. Ko sta zbrala 100 vrečk, sta se odločila, da jih odneseta nazaj v trgovino. Morala sta obiskati dva supermarketa.

“Vodja trgovine tu v naši vasi je imel po desetih vrečkah dovolj in potem sva morala v naslednjo trgovino, ki je od nas oddaljena približno 7 km,” pravi Jale. “Pogovorili smo se s tamkajšnjim zaposlenim in mu povedali, da imamo okoli 100 vreč povratne embalaže.” Zaposleni v Reweju so sprejeli zajeten kup embalaže.

Na koncu je bil razkrit točen znesek, ki sta ga zaslužila, in sicer 1.358,31 evra, poroča revija Fenix​​​​.

“Marsikdo si je že želel lotiti tovrstnega zbirateljstva, a nikomur še ni uspelo tako kot nama,” je dodala Jale.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.