Paul McCartney bo svojo hišo odstopil mladim glasbenikom

Magazin 09. Apr 202209:00 0 komentarjev
Paul McCartney
Profimedia

To odločitev je član legendarnih Beatlov sprejel skupaj z bratom in razveselil številne glasbenike, ki še iščejo svoj prostor v glasbenem svetu.

Številni oboževalci legendarne skupine The Beatles dobro poznajo naslov 20 Forthlin Road v Liverpoolu.

Gre za nekdanji dom sira Paula McCartneya ter za hišo, v kateri je nastala ta priljubljena skupina. Odslej se bo lahko uporabljala za tisto, kar glasbeniki res potrebujejo: za ustvarjanje in vaje.

hiša Paula McCartneya
Profimedia

Paul in njegov mlajši brat sta namreč sklenila, da bosta hišo, v kateri sta odraščala, dala na voljo mladim glasbenikom, tako da bodo imeli svoj prostor za izražanje svoje ustvarjalnosti. V nekdanji Paulovi fantovski sobi so nastale uspešnice When I’m Sixty Four in I Saw Her Standing There. Še v srednji šoli jih je napisal skupaj z Johnom Lennonom.

Hiša je zdaj tudi sedež gibanja The Forhlin Season, v njo pa bodo lahko vstopili glasbeniki, ki jih bo izbral Paulov brat Mike Mcartney skupaj s predstavniki lokalne skupnosti.

soba Paula McCartneyja
Profimedia

”Sam sem bil v drugi sobi, v kateri sem se učil, iz Paulove pa je prihajal zvok kitar. Vse preostalo že veste. Ta hiša je zame hiša upanja. Upam, da bo to tudi za mlade, ki bodo prišli skozi vrata,” je dejal Mike McCartney za Sky News.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.