Pesem My Sweet Lord dvajset let po Harrisonovi smrti dobila videospot

Magazin 19. Dec 202107:29 0 komentarjev
my sweet lord
Youtube

Dvajset let po smrti člana nekdanje skupine The Beatles Georgea Harrisona je njegova uspešnica My Sweet Lord dobila še videospot. V njem gostujejo številni zvezdniki, med njimi Ringo Starr, igralec Mark Hamill in režiser Taika Waititi. Videospot je izšel ob 50-letnici albuma All Things Must Pass, na katerem je bila pesem objavljena.

V videospotu nastopijo tudi Rosanna Arquette, Joe Walsh, Reggie Watts in drugi, videti pa je mogoče tudi Harrisonovo vdovo Olivijo in sina Dhanija, ki je koproducent videospota.

Približno sedemminutni video spremlja igralca Freda Armisena in Vanesso Bayer, ki sta na tajni misiji kot posebna agenta. Njuno iskanje se konča, ko po radiu zaslišita My Sweet Lord. Agenta “iščeta nekaj, česar ni mogoče videti,” navaja spletna stran Georgea Harrisona. Kratki film tako odraža “iščočo naravo pesmi”.

Glavni kitarist skupine The Beatles je umrl za rakom 29. novembra 2001 v Los Angelesu. Bil je star 58 let. Večino pesmi legendarne liverpoolske četverice sta sicer napisala John Lennon in Paul McCartney, Harrison pa je skupini prispeval denimo uspešnici While My Guitar Gently Weeps in Here Comes the Sun.

“Tihi Beatle,” kot so ga občasno imenovali, se je glasbeno navdihoval pri Indiji, na samostojni poti pa je objavil 12 studijskih albumov, zadnji je izšel posthumno. Plošča All Things Must Pass, ki je izšla leta 1970 po razpadu Beatlesov, je bila pri pohvaljena pri kritikih, pesem My Sweet Lord pa se je povzpela na vrhove lestvic in obveljala za njegovo največjo uspešnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!