Pesem Zadnje slovo skupine IMSET je skupni “adijo” preteklim dekletom

Magazin 15. Apr 202214:45 0 komentarjev
IMSET
Amadej Hercog

Čeprav jim je epidemija prekrižala nemalo načrtov, člani skupine IMSET niso počivali. Izkoristili so velik zagon za pripravo novega glasbenega materiala. Plod njihovega ustvarjanja v studiu je skladba Zadnje slovo, za katero so domžalski rokerji posneli tudi videospot.

Skupina IMSET je imela v preteklem letu obilico novih idej in zagona. Čeprav jih je epidemija za nekaj časa oropala nastopanja v živo, jih to ni ustavilo. Energijo so vložili v pripravo novega materiala, pesmi, načrtov; uspehi niso zaostali. Po uvrstitvi v finale mednarodnega tekmovanja ISC 2021, ko sta se med najboljšim odstotkom prijavljenih znašli kar dve njihovi pesmi, so si tudi v tem letu zastavili nemalo izzivov.

IMSET
Amadej Hercog

V pomlad so vstopili z novo skladbo z naslovom Zadnje slovo, za katero so posneli videospot. Kot pravi Jaka Peterka, pevec skupine IMSET, že nekaj let sodelujejo z ustaljeno ekipo. “Najpomembneje je, da si zaupamo in da se odlično razumemo. Na to vedno ciljamo.” V glavnih vlogah sta zablestela Aljon Kerec in Maja Zupan, manekenka in nekdanja mis Slovenije, mesto v spotu pa sta dobili tudi prisrčni psički Frida in Ginnie. “S tako ekipo je na snemanju vedno zabavno, pa četudi snemamo še tako težko zgodbo,” pravi Jaka.

IMSET
Amadej Hercog

Skupina IMSET želi vedno nekaj posebnega, neobičajnega, zato ne preseneča, da se tudi pri izbiri lokacij snemanja niso omejevali, kar pa jim je prineslo nemalo izzivov. “Največji izziv je bilo snemanje na vrhu Krvavca v “ta lepih” cunjah pri precej nizkih temperaturah,” je doživetje opisal Jaka. Z mrazom sta se na Veliki planini spoprijela tudi igralca, Maja pa je imela še zlasti težko nalogo, saj je morala v enem kadru skočiti v ledeno Blejsko jezero. “Dobro je vsaj to, da ni nihče zbolel,” v smehu doda Jaka.

“Lahko smo jezni, veseli, žalostni in utopični hkrati. Ravno zato pesem ni navadna balada,” pravi Jaka. “Z nekom gradiš na nečem trdnem, morda celo z mislijo o naraščaju, v naslednjem trenutku pa se vse zruši, poruši do temeljev. Zadnje slovo je nekakšen skupen “adijo” preteklim dekletom in skupni prihodnosti iz naših življenj.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!