5 jesenskih trendov, za katere bi bilo bolje, da jih pozabimo

Magazin 11. Okt 202209:34 0 komentarjev
MODA JESEN
PROFIMEDIA

Trendi pridejo in gredo. Poleg klasike, ki se nosi iz sezone v sezono, obstajajo namreč kosi, ki imajo, če je verjeti strokovnjakom, svoj rok uporabe. Modni stilisti so izbrali pet jesenskih trendov, ki bi jih morali pustiti v preteklosti in jih nadomestiti z novimi.

Seveda so to le mnenja, predlogi in ne pravila. Vsak naj upošteva osebni stil in obleče tisto, v čemer se najbolje počuti. Če so vam všeč temne barve, nosite temne barve, če so trenirke vaš najljubši kos, ni razloga, da bi jih zavrgli.

V nadaljevanju pa smo izbrali pet jesenskih trendov, ki jih po mnenju stilistov letos ne bi smeli nositi oziroma bi jih morali nositi manj kot v zadnjih letih.

Ponošene majice in trenirke

Moda se je med pandemijo osredotočila na vse, kar je povezano s športom, vendar se modni svet že nekaj časa obrača k bolj kompleksnemu in definiranemu videzu, zato naj bi po mnenju modnih poznavalcev kašmir in druge fine pletenine nadomestili ponošene trenirke.

trenirka
PROFIMEDIA

Skrajni čas je, da pospravimo tiste kose, ki smo jih nosili med zaprtjem javnega življenja, in se vrnemo k “normalnim” oblačilom, menijo stilisti. Seveda bodo še priložnosti, ko bodo ti kosi popolna izbira, a stilisti menijo, naj trenutno ne bodo več najpogostejša.

Temne kombinacije od glave do pet

Običajno jeseni nosimo oblačila temnejših odtenkov, letos pa bi po mnenju stilistov morali nositi več barv. Svetlih barv, ki so bile značilne za poletje, ne smemo povsem opustiti. Statement kosi in veliko barv naj zaznamujejo obdobje, ki je pred nami. Seveda jih lahko kombinirate s temnejšimi barvami, bolj običajnimi za jesen, a če vprašate strokovnjake, se raje izogibajte temnim kombinacijam od glave do pet.

ŽENSKA V ČRNEM
PROFIMEDIA

Stilisti svetujejo še, da damo priložnost igrivim vzorcem in svetlim pleteninam.

Kompleti

Med pandemijo smo veliko nosili pletene komplete, ki so nadomeščali trenirke. A tako kot trenirke jih moramo pustiti za seboj, vsaj kot oblačila, v katerih preživimo vsak dan, menijo stilisti, ki pletene brezrokavnike priporočajo kot popoln kos za večplastno in zabavno oblačenje.

pletenine
PROFIMEDIA

Vsakodnevno nošenje navadnih bombažnih pajkic

Stilisti priporočajo, da to jesen pajkicam ne namenjate toliko prostora v svoji garderobi kot v prejšnji sezoni.

Čeprav so udobne in jih je enostavno kombinirati, obstajajo tudi drugi kosi, v katerih se prav tako lahko počutite sproščene. Stilisti na primer priporočajo kombinezone za drzne in neustrašne.

pajkice
PROFIMEDIA

Seveda se pajkicam ni treba popolnoma odpovedati. Kupite modele, ki jih boste lahko spremenili v kombinacije tudi za v službo, recimo usnjene pajkice, pajkice z razporki na spodnjem delu nog ali takšne s trakom pod stopalom.

Obleke z izrezi

Stilisti menijo, da je čas za upokojitev oblek z različnimi izrezi. Med drugim so temperature vse nižje, tako da bi vas lahko kljub jakni v njih zeblo.

OBLEKA
PROFIMEDIA

Obleke z izrezi prihranite za toplejši del leta, za obdobje, ki sledi, pa raje izberite maksi obleke. So zelo trendovske in pristajajo vsem oblikam postave, a stilisti svetujejo, da svoji najljubši maksi obleki dodate oversized pulover in škornje in dobili boste popolno in udobno kombinacijo, piše Zadovoljna.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.