Pevec razkril, kdo je bila Džuli iz legendarnega jugoslovanskega hita

Magazin 23. Jun 202410:13 8 komentarjev
Daniel Popović
Foto: Nova.rs

Pevec Daniel Popović je na evrovizijski oder leta 1983 stopil z uspešnico Džuli. Ta mu je prinesla dobro uvrstitev, še danes pa odzvanja v ušesih glasbenih navdušencev. Glasbenik je zdaj razkril, kdo je bila Džuli iz njegove pesmi.

Evrovizija leta 1983 se je odvijala v Münchnu, Jugoslavija pa je v boj poslala v Črni gori rojenega pevca Daniela Popovića. S spevno in takoj prepoznavno pesmijo je zasedel četrto mesto, a Džuli je postala nesmrtna.

Pevec je štiri desetletja po evrovizijski odisejadi za Večernji list razkril okoliščine nastanka hita. Besedilo je v Zagrebu napisal znani tekstopisec in glasbenik Mario Mihaljević. “Imel je mali Casio in na njem funkcijo memory. Besedilo je napisal ponoči,” se je spominjal Popović.

Nato so odhiteli v zagrebški studio na Šubićevi ulici. “Ukradli smo snemalni termin Mišu Kovaču, ki bi moral takrat posneti Posadi cvijet. Džuli je bila gotova v pol ure,” je povedal za Večernji list.

A kdo je Džuli, o kateri je Daniel prepeval na münchenskem odru? Kot je razkril, je bil to vzdevek, ki ga je nadel svoji prvi ljubezni. “Angela Basevral je v resnici oseba, ki ji je bila tista pesem posvečena. Bila je iz Nemčije in je s starši prihajala na morje,” je povedal Popović, ki pa podrobnosti njunega odnosa ni razkril.

Glasbenik sicer že leta živi v Sloveniji, v intervjujih pa je večkrat razkril, da bi rad na Evroviziji zastopal tudi Slovenijo ter da si že nekaj časa prizadeva dobiti slovensko državljanstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje