Recept: piščančji golaž

Magazin 19. Jun 202104:00 0 komentarjev
Pišćančji golaž
PROFIMEDIA

Piščančji golaž lahko pripravite z različnimi vrstami mesa in ga kombinirate z drugimi jedmi.

Sestavine:

500 g piščančjih prsi

1 čebula

polovica pora

1 korenček

1 žlička zelenjavne mešanice začimb

sol, poper

1 žlička sladke mlete paprike

300 ml paradižnikove mezge

200 ml vode

olje

1 žlička peteršilja

Priprava:

Olupite in operite čebulo, por in korenček in nato vse na drobno sesekljajte.

Meso operite, nato ga narežite na kocke.

V posodo nalijte olje, da prekrije dno. Ko se olje segreje, dodajte čebulo. Na hitro prepražite, potem dodajte por in pražite, dokler se ne zmehča.

Dodajte kocke mesa, pražite minuto ali dve, nato dodajte korenček.

Premešajte in dodajte suhe začimbe, sol, poper, mleto sladko papriko in peteršilj.

Dodajte še paradižnikovo mezgo. Premešajte in na koncu dodajte vodo. Kuhajte v napol pokriti posodi na zmerni temperaturi.

Občasno premešajte. Če je treba, dolijte še malo vode, da se meso ne zažge. Golaž mora biti nekoliko gostejši, zato ne pretiravajte z vodo.

Pustite, da se ohladi, nato postrezite s pire krompirjem ali testeninami.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!