Pločnik slavnih: “Vsak si zasluži Raya Liotto v svojem življenju”

Magazin 01. Mar 202316:30
Ray Liotta
Profimedia

Skoraj eno leto po smrti je slavni igralec Ray Liotta dobil svoje mesto na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Igralec je za svoje filmske mojstrovine prejel posthumno nagrado – zvezdo na eni največjih znamenitosti v Los Angelesu.

Nagrado je sprejela igralčeva hči Karsen Liotta, ki se mu je rodila v zakonu z igralsko kolegico in filmsko producentko Michelle Grace.

“Ganjena sem, da sprejemam to čast v imenu očeta. Ne bi mogla biti bolj ponosna nanj. Bil je edinstven igralec in najboljši prijatelj, brat in oče, ki bi si ga lahko kdo želel,” je na slovesnosti uvodoma povedala 24-letnica. Nato je nagovorila slavnega očeta: “Imela sem srečo, da sem te imela. Če imaš Raya v svojem življenju, si srečen. Zelo te imam rada. Hvala ti za tvoje delo in pečat, ki si ga pustil na meni in vseh, ki te imajo radi. Vsak si zasluži Raya v svojem življenju.”

Ray Liotta
Profimedia

Na odkritju zvezde je bila med drugim igralka Elizabeth Banks, ki je z igralcem sodelovala pri enem izmed njegovih zadnjih filmov z naslovom Cocaine Bear.

Najprej je režiserka omenjenega filma povedala, da ji je bilo v veliko čast delati z igralcem. “Vedno sem občudovala njegovo igro, resnično pa sem uživala v njem kot človeku. Čeprav je znan po tem, da igra močne fante, se mi je zdel šarmanten in malce nagajiv, zaradi česar je bil očarljiv kot igralec in moški ter resnično popoln za Cocaine Bear.”

Nadaljevala je: “Ko ti katerikoli igralec Rayevega kalibra zaupa kot režiserju, je to darilo. Toda Ray mi je dal veliko več. Rayevo spoštovanje do mene kot režiserke, kot njegove nadrejene na snemanju, mi je pomenilo vse, ker če lahko usmerjaš Henryja Hilla (vloga v filmu Dobre fantje, ki je Lotto izstrelila med zvede, op. a.), lahko delaš karkoli v tem mestu.”

Ray Liotta
Profimedia

Smrt zvezdnika filmov Dobri fantje in Haniball je junija lani pretresla Hollywood in vse njegove oboževalce. Umrl je v spanju v Dominikanski republiki, kjer je snemal film Dangerous Waters. Imel je 67 let.

Zaročen je bil z Jacy Nittolo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.