Po noči v bolnišnici kraljica Elizabeta II. že v gradu Windsor

Magazin 22. Okt 202108:53 > 11:53
Kraljica Elizabeta
Foto: Frank Augstein/REUTERS

Potem ko je britanska kraljica Elizabeta II. zaradi utrujenosti odpovedala obisk Severne Irske in noč s srede na četrtek ostala v bolnišnici, se je včeraj že vrnila v grad Windsor.

Britanska kraljica Elizabeta II. je zaradi preiskav s srede na četrtek ostala v bolnišnici, vendar se je v četrtek že vrnila v grad Windsor in je dobro razpoložena, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz Buckinghamske palače.

95-letna monarhinja je v sredo odpovedala uradni obisk na Severnem Irskem, iz Buckinghamske palače pa so sporočili, da so ji zdravniki priporočili počitek in da razlog za obisk bolnišnice ni covid-19.

Kraljico so pregledali specialisti v zasebni bolnišnici kralja Edwarda VII. v središču Londona.

“Upoštevajoč zdravniške nasvete, naj nekaj dni miruje, je bila kraljica v sredo na preliminarnih preiskavah. V dvorec Windsor se je vrnila v času kosila in je dobro razpoložena,” so sporočili iz palače. Kraljica, ki je na prestolu od leta 1952, že opravlja svoje dolžnosti, so dodali.

Njen urnik še vedno natrpan

Kraljica ima natrpan urnik, odkar se je na začetku oktobra vrnila s svojega posestva Balmoral na severovzhodu Škotske. Prejšnji teden je imela govor na odprtju valižanske skupščine v Cardiffu, konec tedna pa je preživela dan na dirkališču v Ascotu.

V ponedeljek je imela virtualno avdienco pri novem generalnem guvernerju Nove Zelandije, v torek pa je sprejela dva veleposlanika, prav tako prek videopovezave. V torek zvečer je v Windsorju gostila sprejem voditeljev mednarodnih podjetij.

Elizabeta II. je pred dnevi zavrnila hudomušno nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie, ker pri 95 letih še ne izpolnjuje kriterijev za to nagrado. “Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti,” so reviji pred dnevi sporočili iz kraljičine palače.

Komentari

Vaš komentar