Podelili so nagrade tony, slavil je muzikal A Strange Loop

Magazin 13. Jun 202215:25 0 komentarjev
podelitev nagrad tony
Profimedia

Podelitev je potekala v znameniti dvorani Radio City Music Hall v New Yorku.

Šlo je za že 75. podelitev tonyjev, ameriških nagrad, ki slavijo dosežke na področju muzikala in gledališča. Prireditev je povezovala oskarjevka Ariana DeBose. Združenje gledališčnikov je s kipcem za najboljši muzikal nagradilo muzikal A Strange Loop, njegova producentka, Jennifer Hudson, pa je s tem postala tako imenovana “egot” nagrajenka – dobitnica emmyja, grammyja, oskarja, zdaj pa še tonyja. Kipec za najboljšo gledališko igro je dobila predstava The Lehman Trilogy.

Med igralci je slavil Myles Frost, ki je dobil nagrado za vlogo Michaela Jacksona v muzikalu z naslovom MJ. Med večerom je Myles tudi nastopil na odru skupaj z zasedbo iz muzikala, njihov nastop pa sta napovedala Paris in Prince Jackson, sicer otroka pokojnega Michaela. Med drugim sta dejala, da je bil njun oče velik ljubitelj muzikalov.

Paris Jackson
Profimedia

Igralka Joaquina Kalukango je dobila tonyja za glavno vlogo v muzikalu Paradise Square. Nagrado za najboljšo ponovno postavitev muzikala je dobila predstava Company, nagrado za najboljšo ponovno postavitev gledališke predstave pa je dobila Take Me Out. Tonyja za najboljšo glasbo pesem je dobil Six: The Musical, nagrado za najboljši orkester pa Girl from the North Country.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!