Poglejte, kakšen je največji trampolin na svetu, ki ga postavljajo v Ljubljani

Magazin 18. Avg 202112:46 > 19. Avg 2021 13:27 0 komentarjev

Nad Ljubljanico postavljajo trampolin, ki bo dolg in širok 12 metrov. Obkrožen bo z več manjšimi trampolini in trampolinskim mostom, ki jih bodo lahko obiskovalci preizkusili v petek in soboto.

Trampolin bo povezal Hribarjevo in Gallusovo nabrežje, organizatorji pravijo, da bo to največji trampolin na svetu. Ob njem bo na prizorišču še več manjših trampolinov, trampolinski zid ter trampolinski most.

Trampolinski kompleks bodo obiskovalci lahko obiskali že v petek, 20. avgusta, med 16. in 20. uro, v soboto pa bodo na lokaciji uprizorili še akrobatsko predstavo skupine Dunking Devils ter več šovov – po besedah organizatorjev za obiskovalce pripravljajo “spektakel salt, obratov, skokov in trikov”.

V skakanju na največjem trampolinu na svetu se bodo lahko preizkusili tudi nekateri obiskovalci, ki so bili izbrani v več nagradnih igrah, vsi obiskovalci pa bodo lahko čez trampolinski most prečkali reko Ljubljanico in skakali po manjših trampolinih. Po besedah organizatorjev bodo vse aktivnosti in ogled sobotnih nastopov brezplačni.

Projekt izvajajo agencija Extrem, Dunking Devils, trampolinski park WOOP! in slovensko podjetje Akrobat, ki izdeluje trampoline.

Največji trampolin na svetu Največji trampolin na svetu
N1
Največji trampolin na svetu Največji trampolin na svetu
N1
Največji trampolin na svetu Največji trampolin na svetu
N1
Največji trampolin na svetu Največji trampolin na svetu
N1

Želijo si ga tudi v Parizu in Dubaju

Kot so nam pojasnili v agenciji Extrem, največjega trampolina na svetu za zdaj ne bodo vpisovali v Guinnessovo knjigo rekordov, so pa dobili več pozivov, da bi tovrstni trampolin postavili tudi v tujini. Med drugim si ga želijo nad fontano pred najvišjo zgradbo na svetu Burdž Kalifa v Dubaju, pa tudi ob vznožju Eifflovega stolpa v Parizu.

“S tem adrenalinskim spektaklom želimo Ljubljano in Slovenijo utrditi na zemljevidu prestolnic oziroma držav, ki podpirajo inovativne, športne in drugačne dogodke z velikim medijskim dosegom,” je ob napovedi projekta povedal direktor podjetja Extrem Simon Rožnik.

Marko Knafelc iz akrobatske skupine Dunking Devils pa je dejal, da želijo z dogodkom približati akrobatiko in trampolinanje širši javnosti ter povečati njihovo zanimanje za te aktivnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!