POP IT: otroška igrača, ki je zaradi pokanja obnorela svet

Magazin 12. Sep 202115:42 > 13. Sep 2021 10:30 1 komentar

Igrača pop it, ki med pritiskanjem silikonskih mehurčkov spusti 'pokast' zvok, je obnorela svet. Videi s to vsebino imajo na spletnem omrežju YouTube več milijonov ogledov, na aplikaciji TikTok pa ima ključnik pop it že več kot deset milijard ogledov. Zakaj je ta enostavna igrača tako priljubljena, ne le med najmlajšimi, ampak tudi med odraslimi?

Če je pred leti otroke navduševal vrtljivi fidget spiner, je silikonska igrača, ki ob pritiskanju mehurčkov spusti zvok, postala nov hit letošnjega poletja. Čeprav je narejena predvsem za otroke, starejše od treh let, se nad njo navdušujejo tudi starejši. Tako se na spletu vrstijo različne videovsebine s pop it — tako na spletnem omrežju YouTube kot tudi na aplikaciji TikTok. Ključnik pop it ima na aplikaciji TikTok denimo že več kot deset milijard ogledov.

Pomaga pri razvoju motoričnih sposobnosti

Da je igrača priljubljena in se zelo dobro prodaja, so nam potrdili tudi v otroški trgovini Baby Center. V spletni trgovini Igrače.eu pa so nam povedali, da se je ta najbolj prodajala med junijem in sredino avgusta.

Čemu pripisati njeno priljubljenost? V Baby Centru odgovarjajo, da je med otroki priljubljena preprosto zaradi tega, ker je nekaj novega in česa podobnega še ni bilo na tržišču. “Senzorična zabava pritegne otrokovo pozornost in hkrati pomaga pri razvoju motoričnih sposobnosti (oči in rok, op. a.),” pravijo v otroški trgovini.

Pop it Pop it
N1
Pop it Pop it
N1

K priljubljenosti pa močno pripomore tudi to, da je mogoče igračo kupiti v različnih oblikah, velikostih, predvsem pa barvah. “Otroci popokajo zabavne silikonske mehurčke, obrnejo in začnejo znova,” še dodajajo v Baby Centru. Da gre za muho enodnevnico, pa menijo v spletni prodajalni Igrače.eu. “Priljubljenost je prišla iz tujine, saj so igračo opevali na YouTubu in TikToku, zato je prišla tudi k nam,” poudarjajo.

Kljub temu se zdi, da je pop it bolj kot med otroki priljubljen med tistimi, ki obožujejo videovsebine ASMR. To so posnetki, pri katerih je zvok poka izrazito poudarjen in sproža senzorični odziv. Običajno med poslušanjem sproži občutek mravljinčenja, ki se začne na lasišču in se premika po vratu, hrbtenici in drugih delih telesa, ki so še posebej občutljivi na senzoričen odziv, kot recimo roke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje