Postavni vnuk JFK-ja diplomi z univerze Yale dodal še dve s Harvarda

Magazin 22. Feb 202211:15 0 komentarjev
Jack Schlossberg
Profimedia

Jack Schlossberg, sin pravnice in diplomatke Caroline Kennedy, bo kmalu diplomiral tako iz pravnih znanosti kot iz poslovnih ved na slovitem Harvardu.

Konec januarja je 29-letnik na družbenih omrežjih delil nekaj podob, s katerimi je napovedal praznovanje svojega dvojnega uspeha: privoščil si je kolačke z emblemi omenjene ugledne univerze.

Kot je takrat poročal tabloid People, so jim na Harvardu potrdili, da je potomec velike rodbine Kennedy zbral dovolj točk, da diplomira 8. marca.

Najmlajši otrok in edini sin Caroline Kennedy, hčerke JFK-ja in Jackie Kennedy, ter umetnika Edwina Schlossberga je že leta 2015 diplomiral na še eni ugledni univerzi, Yale, tam je študiral zgodovino s poudarkom na Japonski.

(Slednji podatek preseneča, saj je bila njegova mati med letoma 2013 in 2017 ameriška veleposlanica v deželi vzhajajočega sonca.)

Caroline Kennedy, Jack Schlossberg
Profimedia

Leta 2017 se je na Harvardu vpisal na študij prava, leto zatem pa še na poslovne vede.

Schlossberg je vse bolj viden v političnih in človekoljubnih prizadevanjih svoje slavne rodbine, bil je tudi med govorci na predlanski demokratski konvenciji v podporo predsedniškemu kandidatu Joeju Bidenu, kjer je spomnil na odmevne besede svojega pokojnega deda.

“Časi so se spremenili, a tematike govora mojega dedka – pogum, enotnost in domoljubje – so danes enako pomembni kot leta 1960. Zopet potrebujemo vodjo, ki verjame, da najboljši časi za Ameriko še pridejo. Potrebujemo Joeja Bidna.”

Schlossberg, ki se je preizkusil tudi v zabavni industriji, se menda še ni dokončno odločil, katero poklicno pot bo ubral, a je politika vsekakor ena od možnosti, saj bi s tem nadaljeval bogato družinsko izročilo.

V času, ko je bil ameriški zunanji minister John Kerry, je bil Jack praktikant v Beli hiši.

Jack Schlossberg, John Kerry
Profimedia

Kerry je o mladeniču povedal: “Smisel za humor ni v genih, a kot kaže, ga je v družini Kennedy le mogoče podedovati. Vnuk predsednika Kennedyja vsekakor ima to lastnost.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!