10 nujnih pripomočkov, ki jih potrebuje vsak pravi popotnik

potovalni pripomočki
Profimedia

Če se odpravljate na daljše raziskovanje sveta le z nahrbtnikom, boste najverjetneje spali v cenovno dostopnejših hostlih, kjer je veliko manj udobja kot v hotelih. Da bo bivanje kar se da prijetno, bodo poskrbeli naslednji potovalni pripomočki.

Velik del potovanja z nahrbtnikom je sprejemanje hostelske kulture, kjer se lahko v nekaterih primerih znajdete v precej vprašljivih nastanitvah. Vendar pa je bivanje v hostlih odličen način spoznavanja novih ljudi med potovanjem in sklepanja prijateljstev. Z vami delimo 10 potovalnih pripomočkov, za katere se nam zdi skorajda nujno, da jih spakirati v nahrbtnik, preden se odpravite na takšno potovanje.

Dobri čepki za ušesa
Tega preprosto ne morete pustiti doma. Najverjetneje boste spali v skupni spalnici, kar pomeni, da so lahko vaši sostanovalci kdorkoli – od vrhunskih smrčačev in žurerjev do parov, ki uživajo v skupni postelji. Spakirajte čepke za ušesa in veseli boste, da ste upoštevali naš nasvet.

potovalni pripomočki
Profimedia

Potovalna brisača
Priporočamo pakiranje brisače, saj številni hostli ne bodo zagotovili brisač, in tudi če jih bodo, lahko prihranite denar, če imate svojo. Potovalne brisače so kompaktne in lahke, zato vam ni treba skrbeti glede prostora v nahrbtniku, dobite pa lahko tudi tako s protibakterijsko zaščito za boj proti neprijetnim vonjavam in plesni. Če se odločite za večjo brisačo za telo, vam lahko ta služi tudi kot sarong ali podloga za na plažo.

Adapter

Če ste na dolgem potovanju ali preprosto obiščete več destinacij, vzemite s seboj univerzalni potovalni adapter. Ti na splošno vsebujejo tri najpogostejše vrste vtičev (ameriški, evropski in avstralski), ki se uporabljajo v več kot 150 državah po vsem svetu. Seveda obstajajo države z edinstvenim tipom vtiča, zato pred odhodom raziščite in se prepričajte, da ste izbrali pravega za svoje potovanje.

potovalni pripomočki
Profimedia

Toaletne potrebščine
V nasprotju s hoteli v hostlu verjetno ne boste našli toaletnih pripomočkov. Naj vas ne preseneti, če v kopalnici ne najdete niti šampona ali mila. Tu je nekaj izdelkov, ki bi morali biti v vašem potovalnem toaletnem kompletu: milo/gel za tuširanje, dezodorant, brivnik, zobna ščetka in pasta, šampon, krema za sončenje, krtača za lase ali glavnik, parfum.

Spalna maska
Čeprav morda niste oseba, ki bi sredi noči nepremišljeno prižgala luč, obstaja velika verjetnost, da bo to storil kdo od vaših sostanovalcev. Zato priporočamo, da si za bivanje v hostlu pripravite spalno masko. Ne le da bo vaša maska za spanje blokirala svetlobo, ko bo nekdo prižgal luč, ampak lahko svojo masko uporabite tudi podnevi, ko si zaželite sieste!

potovalni pripomočki
Profimedia

Natikači

V hostlih gre za javne tuše, zato tuširanje z bosimi nogami sploh ne bi smela biti izbira. S seboj zato spakirajte gumijaste natikače ali japonke, ki jih lahko uporabite tudi namesto copat.

Napajalnik
Dobri hostli imajo ob vsaki postelji vtičnico, pogosto pa tega luksuza ne boste doživeli. Za na pot torej spakirajte tudi napajalnik, s katerim boste lahko v kritičnih situacijah napolnili svoj telefon, ne da bi ga puščali vsem na ogled. Prav vam bo prišel tudi takrat, ko boste ves dan zunaj in boste veliko uporabljali telefon.

potovalni pripomočki
Profimedia

Ključavnica
Popotniki v hostlih so večinoma zelo prijazni, vendar je bolje biti varen kot kaj obžalovati. Vredne predmete zato raje pospravite v omarico, ki jo lahko zaklenete – te so običajno na voljo v vsakem hostlu. A za to boste potrebovali ključavnico.

Knjiga ali igralne karte
Večeri v hostlu ali pa dnevi na plaži so lahko tudi nekoliko dolgočasni ali pa si morda samo zaželite nekaj sprostitve. V ta namen s seboj spakirajte tudi dobro knjigo ali elektronski bralnik, lahko pa za več družabnosti vzamete na potovanje tudi igralne karte.

potovalni pripomočki
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.