Evropska država, ki bo kmalu najbolj obiskana na svetu

Potovanja 26. Apr 202317:05 0 komentarjev
The Vaux-le-Vicomte grad v Franciji
PROFIMEDIA

Do leta 2025 naj bi Francija postala najbolj privlačna država za turiste. Tega leta naj bi jo obiskalo skoraj 100 milijonov ljudi iz vsega sveta.

Španija je od leta 2021 najljubša turistična destinacija globalnih turistov in leta 2025 naj bi jo obiskalo 89,5 milijona turistov, piše srbski srbski City Magazin.

Vendar pa po podatkih GlobalData kaže, da bo španski primat tega leta prevzela njena soseda, Francija, ki naj bi jo leta 2025 obiskalo 93,7 milijona mednarodnih turistov. Tako bo Francija po šestih letih “ponovno sedla na prestol”. Do leta 2019, ko se je začela epidemija covida-19, je namreč bila prva, potem pa ji je naslov odvzela južna soseda.

Hannah Free, analitičarka za potovanja in turizem pri GlobalData, pravi, da bodo obiski Španije in Francije v prihodnjih letih še naprej številni. “Festivali, kultura in gastronomija pa so tiste stvari, ki privlačijo turiste,” dodaja. “Obe državi lahko s svojo edinstveno kulturo, kuhinjo in vzdušjem marsikaj ponudita obiskovalcem. Prav tako sta obe tudi relativno veliki, z raznolikimi pejsaži, vsaka od njiju pa ima tudi edinstveno obalo,” še pravi Free.

TGV superhitri vlak
PROFIMEDIA

Zakaj je Francija tako popularna turistična destinacija?

Država je slikovita in ima eno najbolj znanih kulinarik, piše City Magazin.

Ponuja množico edinstvenih muzejev, antično arhitekturo, ima bogato zgodovino in seveda Eifflov stolp, ki ima kultni status, poleg tega pa je v živo veliko bolj osupljiv, kot je na fotografijah.

Za evropske turiste je tudi lahko dostopna in meji na osem drugih držav, kar verjetno prispeva k temu, da evropski turisti predstavljajo kar 80 odstotkov vseh, pa piše britanski The Telegraph. Prav promet je ena od največjih prednosti Francije, menijo pri GlobalData, posebej železniški. Pri tem izpostavljajo že obstoječe in načrtovane hitre železniške povezave v Evropski uniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!