Kaj trenutno na veliko kradejo newyorški tatovi na motorjih?

Potovanja 13. Mar 202312:00
slušalke
Profimedia

Najmanj 21 ljudem v New Yorku je ekipa razbojnikov na motorjih z glave ukradla modne slušalke. Seveda pa tatovi niso zadovoljni z vsem znamkami, saj kradejo le slušalke Apple AirPods Max, ki so seveda drage.

Tatvine slušalk so se začele 28. januarja letos. Običajno se je napad zgodil tako, da so se štirje ljudje na dveh motorjih do žrtev pripeljali od zadaj, pograbili slušalke in odhiteli naprej. Slušalke AirPods Max trenutno stanejo 520 evrov. Motoristi so udarili po vsem Manhattnu, vključno z napadom v Central Parku, žrtve pa so bile stare od 18 do 41 let, je sporočila policija. Večina tatvin se je zgodila v popoldanskem in večernem času, pišejo ameriški mediji.

Apple slušalke
Profimedia

Pet slušalk je bilo ukradenih 8. februarja, veliko število napadov razbojnikov na motorjih je bilo tudi 18. februarja. Tatovi slušalk so še vedno na begu. Policija je prejšnji teden objavila fotografijo osumljencev, ki se vozijo z mopedi, in videoposnetek, ki prikazuje enega od njih, kako sestopi z mopeda z dvoje slušalkami v roki in hodi v Washington Square Park. V nasprotju s slušalkami prejšnjih generacij, ki so majhne in se prilegajo v uho, slušalke AirPods Max ležijo čez ušesa in imajo nastavljiv naglavni trak. Seveda so najbolj priljubljene med mladimi Newyorčani, ki pa si jih večinoma ne morejo privoščiti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.