Kako se enkrat za vselej izogniti plačilu prtljage na letalu

brezplačna prtljaga
Profimedia

Danes so letalske karte na prvi pogled resnično ugodne, a ko na osnovno karto dodamo prtljago, se znesek znatno poveča. Obstaja rešitev, ki vas bo za vedno rešila dodatnega stroška prtljage.

Če veliko potujete z letalom, potem se pogosto soočate s sledečo situacijo: osnovna karta znaša le nekaj 10 evrov, a ko na to dodate še prtljago, se strošek poveča za enkrat ali celo dvakrat. Temu se lahko enostavno izognete, če ste le pripravljeni potovati nekoliko bolj ”minimalistično”.

Pri večini letalskih prevoznikov je namreč en kos prtljage – torbica ali nahrbtnik – vštet v osnovno celo letalske vozovnice, in ga zato lahko brezplačno vzamete na letalo. Največja velikost tega kosa prtljage je točno določena in je najpogosteje lahko do dimenzij 56 cm × 45 cm × 25 cm, točne dimenzije lahko preverite pri letalski družbi. Rešitev je torej, da izberete torbo ali nahrbtnik točno teh dimenzij in vanj spravite vse, kar za pot potrebujete.

brezplačna prtljaga
Profimedia

Dobra stran tega trika je, da je na trgu danes veliko torb in nahrbtnikov, ki so prav takih dimenzij – pa ne le to, poleg tega so oblikovani in posebej prilagojeni za popotnike, tako da so resnično funkcionalni in lahko vanje spravite veliko več kot v običajen nahrbtnik pa tudi oblika je primerna za potovanje in pogosto posnema dizajn običajnih potovalnih kovčkov. Vanje lahko tako spravite veliko več, kot si sprva predstavljate. Zaznamuje jih en večji predal, kamor lahko zložite vsa oblačila, obutev, toaletne in tehnološke pripomočke, odpiranje na način potovalnega kovčka, predel za prenosni računalnik in veliko manjših predalčkov za pripomočke, ki jih želimo imeti pri roki, kot so steklenica za vodo, potni list in telefon.

brezplačna prtljaga
Profimedia

Za še lažje pakiranje, boljšo dostopnost in preglednost številni popotniki, ki izberejo tak kos prtljage, uporabljajo tudi kocke za pakiranje, ki so različnih dimenzij in v katere pospravijo oblačila, da so ta bolje organizirana in tako hitreje pri roki, ko jih potrebujejo. Tak način pakiranja bo poskrbel za kompaktnost, zato boste v nahrbtnik ali torbo lahko zložili še več oblačil. Danes večina hotelov in hostlov ponuja storitve pranja perila, zato res ni več izgovorov, da bi morali na pot vzeti polovico svoje garderobe, razen če boste na destinaciji opravljali številne raznolike dejavnosti – gotovo največ prostora v potovalnem kovčku zavzamejo zimska oblačila in pohodniška oprema.

brezplačna prtljaga
Profimedia

Obstaja pa še en trik, s katerim lahko na letalo ”pretihotapite” še nekaj dodatnih kosov oblačil in ki ne vključuje tega, da bi vsa oblačila morali obleči. Večino letališkega osebja pri vkrcavanju ne bo motilo, če boste na letalo vzeli manjši vzglavnik. A ta vzglavnik je lahko pravzaprav prevleka za blazino, napolnjena z vašimi oblačili. Preprosto torej vzemite prevleko za dekorativno blazino (saj so te manjših dimenzij) in vanjo zložite nekaj kosov mehkih oblačil. Tako boste ubili dve muhi na en mah – imeli boste udoben let in še dodatne kose oblačil.

brezplačna prtljaga
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.