Ljubljana na seznamu evropskih destinacij, ki so popolne za mestni oddih

Magazin 02. Feb 202418:17 2 komentarja
Ljubljana
Foto: PROFIMEDIA

Britanski Guardian je med destinacije, ki so po mnenju njegovih bralcev popolne za mestni oddih, uvrstil tudi Ljubljano.

Britanski Guardian je objavil seznam desetih evropskih mest, katerih obisk priporočajo njihovi bralci. Med najboljšimi se je znašla tudi slovenska prestolnica.

“Ko sva s fantom z vlakom potovala po Evropi, sva se ustavila v Ljubljani. Imela sva relativno nizka pričakovanja, a sva bila osupla nad hrano, kulturo in prijaznostjo domačinov. Mesto je majhno in čisto, a vznemirljivo in čudovito, z mešanico pravljične arhitekture in sproščene sredozemske kulture. Še posebej naju je razveselilo odkritje, da je Slovenija ena od svetovnih vinskih prestolnic, kar sva vsekakor izkoristila,” je zapisala bralka Isabelle.

Guardian je zapisu priložil še fotografijo Ciril-Metodovega trga v starem mestnem jedru.

Poleg Ljubljane so se na seznamu znašli še Rotterdam (Nizozemska), Helsinki (Finska), Vroclav (Poljska), Porto (Portugalska), Bologna (Italija), København (Danska), München (Nemčija) in Palma de Majorka (Španija).

Kot zmagovalni nasvet so izpostavili tudi bližnje Sarajevo (Bosna in Hercegovina), ki je obiskovalca navdušilo s tragično zgodovino, arhitekturo in fantastično hrano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje