Najlepši kraji v Evropi za vse, ki obožujete naravo

Potovanja 14. Feb 202314:45
slap
Profimedia

Vas bolj kot mesta navdušuje narava? Potem bi morali odpotovati v spodnje države, kjer se skrivajo naravni dragulji.

Ljubitelja narave ne more nihče prepričati z ogledom glavnega mesta, temveč s čudovitimi pokrajinami in posebnostmi, ki jih je ustvarila narava. Videli boste, da nekatere naravne lepote najdete precej blizu, za druge boste potrebovali nekaj več organizacije in potovanja.

Ste katero od teh čudovitih naravnih lepot že videli?

Začnimo doma: Postojnska jama

Poleg Bleda je Postojnska jama zagotovo kraj, kamor bi peljali tujca, ki Slovenije še ne pozna. Ste sami že bili v njej? Prepustite se vožnji z vlakcem in vodenju po labirintu, mimo kapnikov in človeške ribice. Poleg Postojnske jame si je vredno ogledati še Predjamski grad, ki je vgrajen v skale.

Narodni park Plitviška jezera na Hrvaškem

Turkizna voda in bujni gozdovi bodo zagotovo odpočili vaše oči in misli ter vam omogočili, da za hip pozabite na vse skrbi. Jezera in celotno območje so najprej razglasili za narodni park, 30 let zatem pa so bila uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine.

Opalna obala v Franciji

Verjetno poznate Azurno obalo, a ne bo vam žal, če se boste ustavili na Opalni obali, ko potujete po Franciji. Ime naj bi dobila po peneči vodi, ki obliva peščeno obalo. Sprehajate se lahko po kar 120 km plaž, ob katerih so posajeni tudi resorti, zato imate veliko možnosti, kje preživeti počitnice in kam se zateči v naravo.

Polpuščavska regija Bardenas Reales v Španiji

Če se želite sprehoditi po najboljšem približku Lune, se odpravite v Španijo. Zaradi kanjonov in skalnih površin boste težko verjeli, da ste še vedno na Zemlji, a pokrajina se nahaja v sončni Španiji. Bardenas Reales se razprostira na več kot 42.000 hektarih in je ena redkih puščav v Evropi ter vsekakor vredna ogleda.

Slap Dettifoss na Islandiji

Slap teče skozi deželo ognja in ledu ter čez rob vsako sekundo potisne 500 kubičnih metrov vode. S svojimi 300 m višine in 100 m širine ima največji pretok vode med vsemi slapovi v Evropi. Ko se odpravite na Islandijo, slapa ne smete prezreti. Moral bi biti na seznamu vsakega, ki obožuje naravo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.