Pri sosedih odprli najvišje ležeči viseči most v Evropi

Potovanja 14. Apr 202412:49 0 komentarjev
Ponte Tibetano
Foto: PROFIMEDIA

V italijanski pokrajini Umbrija imajo novo turistično atrakcijo, ki je od Ljubljane oddaljena približno 700 kilometrov. Od nedavnega se namreč tam na višini 175 metrov nahaja najvišji viseči most v Evropi. Ponte Tibetano ni za tiste, ki se bojijo višine.

Obiskovalcem Umbrije, zelenega srca Italije, od Ljubljane oddaljenega približno sedem ur vožnje, srčni utrip pospeši čudovita narava, od nedavnega pa tudi most za pešce, ki visi med Sellanom, srednjeveškim mestom približno uro od Perugie, in Montesantom, mestom na drugi strani reke Vigi v dolini Valnerina.

Kot poroča hrvaški portal Punkufer.hr, adrenalinski sprehod 175 metrov nad sotesko traja približno pol ure.  Da bo sprehod minil brez nevarnosti, pa obiskovalce varujejo z jeklenicami in varnostnimi pasovi.

Ponte Tibetano
Foto: PROFIMEDIA

Nova 517 metrov dolga turistična atrakcija je bila zasnovana za privabljanje novih obiskovalcev v regijo in revitalizacijo turizma na tem območju, še piše hrvaški portal.

Ponte Tibetano Ponte Tibetano
Foto: PROFIMEDIA
Ponte Tibetano Ponte Tibetano
Foto: PROFIMEDIA
Ponte Tibetano Ponte Tibetano
Foto: PROFIMEDIA

Doslej je bil evropski rekorder most Arouca, ki je dolg 516 metrov in je znan kot “most, ki pleše v zraku”. Nahaja se na Portugalskem, uro vožnje od Porta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!