Razglasili najbolj fotografirano plažo na svetu (FOTO)

Potovanja 22. Jun 202421:34 0 komentarjev
Source d'Argent
Source d'Argent (Foto: PROFIMEDIA)

Družbena omrežja so polna fotografij čudovitih plaž z vsega sveta, najbolj fotografirana med njimi pa je Source d'Argent na Sejšelih.

Zaradi čiste in plitve vode, zlatega peska in mogočnih granitnih formacij je ta plaža nezgrešljiva destinacija za vse obiskovalce Sejšelov. National Geographic jo je razglasil za najbolj fotografirano plažo na svetu, kar glede na pravljično pokrajino, ki jo obdaja, ni presenetljivo, poroča Zadovoljna.hr.

Plaža je zaščitena s koralnim grebenom, zato je plitva voda čudovite turkizne barve.

Nahaja se na jugozahodu La Digue, tretjega najbolj naseljenega otoka Sejšelov, kjer se ljudje vozijo s kolesi in prometa skoraj ni. Kolesarjenje je glavna atrakcija na tem otoku, obiskovalci pa ga lahko obvozijo v samo pol ure.

Vstop na plažo sicer stane 10 evrov na osebo, vendar je obisk vreden vsakega centa.

Source d'Argent
Source d’Argent (Foto: PROFIMEDIA)

Tudi pot do plaže je osupljiva, saj se morajo obiskovalci sprehoditi po peščeni poti, obdani z nedotaknjeno naravo. Zanimiva podrobnost je tudi ta, da na plaži, čeprav je ena najbolj znanih na svetu, ni senčnikov in ležalnikov, zato so prizori pravljični.

Zaradi plitvega morja je Source d’Argent priljubljena družinska destinacija, zaradi bližnjih restavracij pa lahko obiskovalci na njej preživijo ves dan. Zanimivo je, da je ta plaža služila kot lokacija snemanja nekaterih največjih svetovnih filmov, kot je Cast Away (Izgnani) s Tomom Hanksom.

Ta čarobni kraj je destinacija, ki jo morate obiskati vsi, ki potujete na Sejšele. Mnogi poudarjajo, da je to eden tistih krajev, ki je v živo še lepši kot na fotografijah in filter res ni potreben.

Source d'Argent
Source d’Argent (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!