Trajnostni turizem: Zelene počitnice v Parizu

Potovanja 29. Jan 202308:00
trajnostni dopust v parizu
Profimedia

Pariz verjetno ni prvo mesto, na katero pomislite ob besedni zvezi trajnostni turizem, a je francoska prestolnica v zadnjih letih storila ogromno na tem področju, da bi se približala vrednotam popotnikov in turistov, ki z raziskovanjem mesta ne želijo negativno vplivati na okolje.

Prevoz z majhnim vplivom, zelena nastanitev, počasna kulinarika, odgovorno nakupovanje, ogledi mesta z domačini: to so trajnostne počitnice v Parizu! Ta noro priljubljena turistična destinacija nenehno odkriva nove načine, kako ohraniti okolje in mesto obarvati bolj zeleno. Odločite se za nemotorizirane oblike prevoza, ki bodo znazno zmanjšale vaš ekološki odtis ter vam hkrati prihranile kar nekaj živcev. S svojimi 6 postajami je Pariz lahko dostopen z vlakom in tudi sicer vam obsežno omrežje javnega prevoza omogoča hitro in učinkovito premikanje. Potovanje s podzemno železnico ni samo praktično in bolj ekološko, postane lahko prava zgodovinska ekskurzija, saj je Pariz dom nekaterim najlepšim postajam ter železniškim razgledom – nikar ne izpustite vožnje z metrojem iz Trocadera do postaje Bir Hakeim, od koder boste deležni ikoničnega razgleda na Eifflov stolp.

trajnostni dopust v parizu
Profimedia

Sicer pa je najboljši način, da doživite pravi duh Pariza ta, da se na raziskovanje odpravite peš. Dobra stran gosto poseljenega mesta je gotovo ta, da lahko v precej kratkih razdaljah vidite ogromno čudovite arhitekture, se vmes ustavite v številnih tradicionalnih kavarnah in pekarnah (kjer si privoščite francoski rogljiček) ter gotovo naletite na kakšno znamenitost ali pa klišejski prizor.

trajnostni dopust v parizu
Profimedia

Pariz se pravzaprav dogaja na ulici, v parkih in ob nabrežju Siene zato si za pravo doživetje vzemite čas, posedite ob kozarcu (lokalnega) rozeja in opazujte mimoidoče – ti niso le neskončen vir modne inspiracije, temveč enkratna zabava. V mestu na žalost še ne mrgoli trajnostno naravnanih hotelov, vsaj ne, če ga primerjamo z nekaterimi bolj ozaveščenimi metropolami, kot sta Amsterdam in Berlin, zato smo poiskali najboljšo rešitev za odgovorne popotnike. Zeleno prenočitev si ti lahko privoščijo v The Hidden hotelu, ki je pravi mali zeleni raj v živahnem Parizu. Prefinjeno zavezništvo izdelave in sodobnega oblikovanja, mešanje plemenitih materialov in nežnih barv, Hidden Hotel sprejema goste v svet spokojnosti in preproste čistosti, katere nadgrajuje trajnostno delovanje.

trajnostni dopust v parizu
promocijsko gradivo

Hotel je član organizacije Green Globe in se zavezuje k trajnostnim praksam na vseh ravneh, od dizajna do upravljanja odpadkov. Največ pozornosti namenjajo zmanjševanju porabe energije, zmanjševanju in ponovni uporabi vode, neuporabi plastike, omejevanju porabe papirja ter preostalih materialov, recikliranju, zmanjševanju prenskih odpadkov ter bivanju v naravnem okolju. Slednje boste izkusili v obliki naravne posteljnine Coco-Mat, eko certificirane kozmetike in surovih naravnih materialih, ki hotelu dajejo topel občutek. Tu so še lesena kolesa ter skuterji, ki jih lahko najamejo gostje, sezonski pridelki iz Francije, ki jih dostavljajo peš, ter hotelski bar, ki je založen z organskimi in biodinamičnimi vini. Hidden je pravo zeleno zavetje v hitrobrzečem mestu.

trajnostni dopust v parizu
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.