Turisti v Benetkah delali selfije, prevrnili gondolo in končali v kanalu (VIDEO)

Potovanja 07. Dec 202317:24 1 komentar
Benetke, gondola, nesreča, turisti
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

Kitajski turisti, ki so navdušeno delali selfije na beneški gondoli, so jo prevrnili in končali v mrzli, motni vodi kanala.

Ogled Benetk z gondolo je za mnoge turiste romantična in nepozabna izkušnja. Za skupino petih kitajskih turistov, ki so obiskali to starodavno mesto, pa bo verjetno samo nepozabna.

Navdušenje nad znamenitostmi jih je med plovbo po beneških kanalih močno prevzelo in mnogi so želeli posneti čim več selfijev, s katerimi bi ovekovečili svoj obisk. V iskanju čim boljšega položaja so se prestavljali sem ter tja in vstajali ter tako plovilo spravljali iz ravnotežja. Opozorila gondoljerja, naj prenehajo to početi, niso upoštevali. Potem pa sta jim neubogljivost in neprevidnost maščevala.

Po pisanju lokalnih medijev je gondoljer želel gondolo zapeljati pod enim od manjših mostov v bližini Trga svetega Marka. Ta manever pa zahteva maksimalno uravnoteženo gondolo, kar pa njegova s sem ter tja premikajočimi turisti ni bila. Na koncu se je čoln prevrnil in potniki so popadali v mrzlo vodo. V vodi je končal tudi gondoljer, vendar zato, ker se je vanjo pognal, da bi pomagal nerodnim kitajskim turistom.

Vseh pet potnikov je gondoljerju uspelo potegniti iz vode.

Po pisanju očividca na Facebooku jih je odpeljal v prostore garderobe in šivalnice bližnjega lokalnega gledališča. Potem jim je kupil še nova oblačila, mokra pa so jim, kolikor so mogli, posušili v gledališču.

Leta 2020 je beneško združenje gondoljerjev zmanjšalo kapaciteto svojih čolnov za ogled mestnih kanalov (gondola da nolo) s šest na pet, razlog pa naj bi bil povečano število turistov s “prekomerno telesno težo”. Tudi na večjih gondolah, imenovanih “gondola la parada”, ki jih uporabljajo predvsem za prečkanje Velikega kanala (Canale Grande), so število zmanjšali s 14 na 12, piše britanski Guardian, ki prav tako poroča o nesreči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje