V priljubljenem evropskem mestu so skrili avtobusno linijo

Potovanja 19. Apr 202405:05 0 komentarjev
turist v Barceloni
Postaja lokalnega avtobusa v Barceloni (Foto: PROFIMEDIA)

Oblasti v Barceloni so z nekaterih spletnih iskalnikov za turiste umaknile podatke o mestni avtobusni liniji, ki vodi mimo turistične atrakcije. Z odločitvijo so domačini zadovoljni.

Čeprav je Barcelona turistom, ki leto za letom množično prihajajo v mesto, zelo naklonjena, množice po drugi strani pomenijo težavo za domačine.

Gneča je na višku sezone povsod, vključno z lokalnimi avtobusnimi linijami, zaradi česar predvsem starejši prebivalci mesta, ki jih uporabljajo, težko pridejo do sedeža.

Ena s turisti najbolj obremenjenih linij je linija 116, ki vodi skozi barcelonsko četrt Gracia mimo slovitega parka Güel. Park je ena od mojstrovin svetovno znanega arhitekta Antonia Gaudia, ki je mestu pustil pečat s stavbami, ki so postale simboli katalonske prestolnice, med njimi tudi slovita Sagrada Familia.

Zaradi ozkih ulic po hriboviti četrti lahko vozi le minibus, ki sprejme do 20 potnikov. In čeprav je mestna uprava povečala število avtobusov, to ni zadostovalo. Prebivalci so se še vedno pritoževali, da pogosto ne morejo najti sedeža, poroča britanski The Telegraph.

Zato se je mestni svet v začetku leta odločil, da bodo linijo odstranili iz iskalnikov poti in drugih spletnih orodij, tudi Googlovih zemljevidov.

Najprej so se smejali, zdaj so zadovoljni

To je čez noč prineslo dramatično spremembo. “Ko smo prvič slišali to zamisel, smo se smejali, ker se je zdela absurdna in jalova,” je povedala Cesca Sánchez, članica združenja sosedov Park Güell za digitalni časopis elDiario. “Toda zdaj smo presenečeni, saj je ukrep res učinkovit.”

Med prebivalci, ki so ponovno lahko začeli uživati v relativnem miru, je tudi 75-letna Luz López. “Pred tem je bil avtobus tako poln, da se vsi prebivalci niso mogli vkrcati in včasih so ljudje, ki težko hodijo, morali čakati na naslednji avtobus,” je povedala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!