V Zadru za vstop v katedralo po novem vstopnina, a le za turiste

Potovanja 09. Jun 202311:55 0 komentarjev
Katedrala v Zadru
PROFIMEDIA

Tujim turistom so v zadrski katedrali začeli zaračunavati vstopnino, ki znaša tri evre na osebo, je ta teden poročal lokalni portal O57.info. Vstop ni brezplačen niti v nekaterih drugih znamenitih katedralah na Hrvaškem z izjemo dubrovniške, vendar pa v njih veljajo enaka pravila tako za domače kot za tuje obiskovalce.

Po novem bodo morali turisti za ogled katedrale sv. Stošije v Zadru plačati vstopnino.

Tri evre vstopnine morajo vsi obiskovalci zadrske katedrale plačati tudi za dostop na zvonik, ki velja za eno od največjih turističnih zanimivosti v mestu. Lani je vstopnica za zvonik stala dva evra. Obiskovalci katedrale obenem morajo odšteti tudi pol evra, če želijo prižgati svečo.

V Dubrovniku, kjer stoji ena od najlepših hrvaških katedral, vstopnine ne zaračunavajo ne domačim ne tujim turistom. V Splitu vstop v katedralo stane pet evrov. Obenem ponujajo pet različnih paketov vstopnic, ki stanejo od devet do 15 evrov, najdražji paket pa vključuje tudi vstop v zvonik.

V šibeniški katedrali, ki je od leta 2000 na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine, morajo odrasli plačati pet evrov vstopnine.

V zagrebško katedralo vstop zaradi prenove trenutno ni mogoč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!