Pred obalo Tajvana naleteli na “ribo usodnega dne”, ki naj bi oznanjala potrese

Magazin 21. Jul 202305:50
PROFIMEDIA

Potapljači ob obali Tajvana so pred dnevi v globinah morja ugledali ogromno ribo, za katero številni verjamejo, da je znanilec potresov in drugih naravnih nesreč.

Potapljači so pred dnevi pred obalo Tajvana zagledali edinstveno ribo, ki se jo je prijel vzdevek “riba usodnega dne”. Gre za morsko bitje, ki spada v družino jermenovk (Regalecidae) in se prehranjuje s planktonom, majhnimi rakci in ribami

To redko morsko bitje z lesketajočimi se srebrnimi luskami so potapljači opazili blizu okrožja Ruifang v Tajpeju. V trupu je imela več lukenj, domnevno sledi ugrizov zaradi napada morskega psa. “Potapljal sem se s skupino in takoj smo prepoznali potresno ribo. Bilo je prav posebno srečanje, saj je še nikoli v življenju nisem videl na štiri oči,” je za časnik The Independent dejal eden od potapljačev.

Nenavadno morsko bitje naj bi bilo znanilec potresov in drugih naravnih nesreč, saj naj bi jih v bližini obal opazili predvsem pred cunamiji in drugimi nesrečami, a znanstveniki te teorije še niso potrdili. Sicer jermenovke živijo globoko pod morjem, predvsem v tropskih vodah. Na površje pa riba, ki zaradi podolgovatega telesa spominja na morsko kačo, pride, če je bolna ali poškodovana.

nenavadna riba
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.