Preden nekomu rečete, da ima fit telo, še enkrat premislite

Magazin 04. Apr 202216:15
Prijateljici
Foto: Profimedia

Čeprav je mišljeno kot kompliment, dobro premislite, preden boste nekomu rekli, da je videti zelo zdravo in športno.

Ko vidite prijatelja, ki redno obiskuje jogo, naroči smuti namesto tortice ali se v službo odpravi peš, bi hitro lahko povzeli, da živi zdravo. Ampak tudi če sta dobra prijatelja in poznate njegov življenjski slog, raje ne poudarjajte, kako zdravo, športno in fit je videti. Vsekakor pa tega ne recite nekomu, ki ga ne poznate dobro.

Zakaj se raje vzdržite komentarjev o zdravem videzu?

Sodite na podlagi videza

Nič ni narobe, če kdaj pa kdaj pohvalite videz, oblačila ali postavo. Vendar tega ne poudarjajte prepogosto, saj dobro veste, da videz ni tisti kriterij, po katerem izbirate prijatelje. Raje izpostavite druge dobre lastnosti in opomnite na dosežke, ki jih je vam ljuba oseba dosegla – to je tisto, kar zares šteje.

Ne veste, kaj nekdo prestaja

Lahko je na zunaj videti, da je oseba videti odlično, se zdravo prehranjuje, redno ukvarja s športom … V resnici pa posameznik morda prestaja težavno obdobje, ima težave s samopodobo in bo komentar vzel kot žaljiv, ker je slabega mentalnega zdravja … Z nedolžno dobronamerno opazko lahko naredite kar nekaj škode, pa se tega sploh ne zavedate.

V družbi postavite standard

Nevede v svojem krogu prijateljev postavite standard, kaj za vas pomeni zdrav videz. Zaradi tega se lahko drugi, ki imajo kakšen kilogram več ali drugačno postavo, počutijo slabo. Saj veste, kako delujejo človeški možgani: brez pravega razloga začnejo pisati vse možne scenarije, tudi o tem, kaj si mislite o drugih. In če ste pohvalili nekoga, ki je v družbi najbolj fit, potem si o preostalih verjetno ne mislite nič dobrega. Tudi če to ne drži, jim lahko postrežete napačne informacije.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar