Prelepa igralka Blake Lively bo praznovala 35. rojstni dan

Magazin 25. Avg 202208:45
Blake Lively
Foto: Profimedia

Vedno nasmejana igralka Lively bo praznovala 35. rojstni dan. Poznamo jo po vlogah v seriji Opravljivka (Gossip girl) in filmih Nevarnost iz globine (The Shallows), Poletje odraščanja (The Sisterhood of the Traveling Pants), Brezčasna Adaline (The Age of Adaline) in Green Lantern.

Blake Lively se je rodila kot Blake Ellender Brown 25. avgusta 1987 v Los Angelesu v Kaliforniji. Njena mati Elaine je delala kot iskalka talentov, njen oče Ernie Lively pa je bil igralec. Ima starejšega brata Erica in tri polbrate in sestre iz materinega prejšnjega zakona, Lori, Robyn in Jasona. Celotna družina dela v zabavni industriji, Blake pa je že v otroštvu spremljala svoje starše na igralske tečaje, ki so jih poučevali, saj je niso želeli pustiti z varuško. Povedala je, da ji je opazovanje staršev pri poučevanju pomagalo, da se je naučila igranja in pridobila samozavest. Na filmskem platnu je debitirala že pri 10 letih, ko je leta 1998 nastopila v filmu Sandman, ki ga je režiral njen oče. Sprva je igralstvo ni posebej zanimalo, saj se je želela izobraževati na prestižni univerzi Stanford, a je bila že v srednji šoli izbrana za vlogo Bridget v filmu Poletje odraščanja, ki jo je prepričala o igralski karieri.

blake lively rojstni dan
Profimedia

Film Poletje odraščanja je izšel leta 2005, Livelyjina izvedba pa ji je prinesla nominacijo za nagrado Teen Choice. Leta 2006 je skupaj z Justinom Longom igrala v Študent naj bo (Accepted), igrala je v filmih Elvis in Anabelle, potem pa je bila leta 2007 izbrana za CW-jevo serijo Opravljivka, ki temelji na seriji romanov Cecily von Ziegesar. V tej globalno izredno uspešni najstniški drami je igrala vlogo Serene van der Woodsen, lik razvajene bogatašinje, ki zaradi svojega neukrotljivega karakterja pogosto zaide v težave. Ta vloga je še danes ena njenih najbolj prepoznavnih in jo je izstrelila med največje igralske zvezdnice.

blake lively rojstni dan
Profimedia

Med snemanjem Opravljivke in v letih po zaključku snemanja leta 2012 je Lively posnela celoten seznam bolj ali manj uspešnih filmov, med katerimi so tudi nadaljevanje uspešnice Poletje odraščanja, Življenja Pippe Lee (The Private Lives of Pippa Lee), Green Lantern in Divjaki (Savages). Zaradi svoje prepoznavnosti je zelo hitro postala privlačna tudi za številne modne hiše in je tako postala obraz za dišave Gucci, leta 2013 je bila izbrana kot ambasadorka znamke L’Oreal, pozirala pa je tudi za številne modne revije, kot so Vogue, ELLE, Vanity fair in druge. Leta 2021 je Blake lansirala Betty Buzz, lastno linijo brezalkoholnih pijač za mešanje v koktajlih.

blake lively rojstni dan
Profimediai

Od leta 2007 do 2010 je bila Blake Lively v razmerju s svojim soigralcem iz teve nanizanke Opravljivka, Pennom Badgleyem. Svojega moža, prav tako igralca Ryana Reynoldsa, je prvič srečala v začetku leta 2010 med snemanjem filma Green Lantern, v katerem sta igrala skupaj. Par sta postala oktobra 2011 in se poročila 9. septembra 2012 na plantaži Boone Hall v Mount Pleasantu v Južni Karolini. Zakonca imata tri hčerke: James (rojeno decembra 2014), Inez (rojeno septembra 2016) in Betty (rojeno oktobra 2019). Lively in Reynolds sta tesna prijatelja pevke Taylor Swift, ki je like v svoji pesmi Betty poimenovala po njunih hčerkah.

blake lively rojstni dan
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar