Pretvarjal se je, da je izložbena lutka, nato kradel po trgovini

Črna kronika 19. Okt 202322:23 1 komentar
tat v varšavi
Foto: Varšavska policija/BBC

Varšavska policija je aretirala moškega, ki se je v izložbi tamkajšnje trgovine predstavljal kot izložbena lutka, da bi po zaprtju lahko na veliko kradel.

Varnostne kamere so v varšavski trgovini ujele 22-letnega moškega, ki z nakupovalno vrečko nepremično stoji v izložbi trgovine, poroča BBC. Kot so pojasnili policisti, je obtoženec po zaprtju trgovine odšel do oddelka z nakitom, kjer je ukradel stojalo, polno dragih izdelkov.

Varšavska policija je sporočila, da je ob preiskovanju dogodka ugotovila, da zaposleni in kupci niso opazili ničesar nenavadnega. Moški naj bi namreč več ur nepremično stal med drugimi izložbenimi lutkami.

Po pojasnilih policije je tam negibno stal, dokler ni začutil, da je “zrak čist”, nato pa je odšel na svoj tatinski pohod. Naposled so ga v trgovini zalotili varnostniki.

To ni bil edini takšen podvig

To pa očitno ni bil njegov edini podvig. Policija je namreč sporočila, da je moški obtožen še dveh drugih podobnih tatvin.

Eno od teh je izvedel v drugem nakupovalnem centru, kamor se je odpravil na pozno večerjo in čakal, da se center zapre. Nato je vstopil v trgovino z oblačili, kjer je svoja oblačila zamenjal za nova, zatem pa se vrnil v restavracijo na nov obrok. Tudi v tem primeru so njegovo početje ujele varnostne kamere. Na posnetkih je bilo videti, kako se je v trgovino splazil pod delno odprtimi roletami trgovine.

tat v varšavi
Foto: Varšavska policija/BBC

V še enem incidentu na drugi lokaciji je moški znova čakal do zaprtja, nato pa iz več blagajn vzel denar ter poskušal ukrasti še druge predmete, so po poročanju BBC še povedali na varšavski policiji.

Policisti so zaradi vlomov in tatvin proti njemu vložili ovadbo. S podvigi si lahko prisluži do deset let zaporne kazni, trenutno pa je v trimesečnem priporu, so sporočili tožilci v Varšavi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje