Pri mojstrih manipulacije bodite pozorni na te besede in stavke

Magazin 09. Sep 202122:00 0 komentarjev
lutka
Profimedia

Z manipulatorji ste lahko obkroženi v družinskem krogu, v službi, med prijatelji in v partnerski zvezi. Če boste pozorni na naslednje besede oziroma stavke, ki jih radi izgovarjajo, jih boste morda prepoznali veliko hitreje.

1. Ne spomnim se

Vsi se kdaj česa ne spomnimo, a težava nastane, ko se vrzeli v spominu vrstijo redno in zgolj takrat, ko tisti osebi to ustreza. S takimi ljudmi je komunikacija izjemno težka, saj jih je težko pripraviti do tega, da priznajo napake in zanje prevzamejo odgovornost. V ključnih trenutkih, ki so lahko zelo boleči, vas s takšno frazo ljuba oseba brez dvoma pusti na cedilu.

2. Tega mi ne morete dokazati 

Čeprav se sliši kot fraza iz kakšne kriminalne drame, gre pravzaprav za pogosto uporabljene besede izkušenih manipulatorjev, saj so v svojih očeh v vsakem primeru nedolžni in brez napak. Tako jim je tudi s pomočjo dokazov težko dopovedati, da so nekaj storili narobe in vas tako prizadeli.

3. Ali me obtožujete?

Če želite, da se nekdo počuti zelo krivega, so to prave besede za doseganje tega cilja. Manipulatorji jih radi izbirajo tudi zato, ker s tem preusmerijo pogovor na vas in sami postanejo zasliševalci, vi pa naenkrat pristanete v vlogi obtoženega.

4. Tega mi ni treba poslušati 

Mojstri manipulacije bodo vedno in povsod igrali žrtev. To počnejo zelo spretno in kaj hitro lahko pod njihovim vplivom popustite. Strokovnjaki v takem primeru priporočajo veliko potrpljenja in vztrajanja; če vašemu manipulatorskemu mojstru uspe, da se mu opravičite, pa vedite, da je bitka (morda celo vojna) za vas izgubljena.

5. Obljubili ste mi

Izsiljevanje pri mojstrih manipulacije teče gladko, saj so odlični v izkrivljanju vaših besed. Hitro pograbijo mimogrede izrečene pripombe in jih uspešno pretvorijo v obljube. Nihče ne želi biti oseba, ki svojih obljub ne drži, zato morate biti v bližini manipulatorjev vedno pazljivi, kako izgovarjate svoje besede.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!