Pri zadnjem vprašanju poklical pomoč: vsi presenečni, kaj je vprašal prijatelja

Magazin 24. Jan 202312:49
Jonas von Essen
Foto: Zajem zaslona

Šved Jonas von Essen je do zadnjega vprašanja v priljubljenem kvizu Milijonar prišel, ne da bi izkoristil katero od pomoči. Pri zadnjem vprašanju pa je izkoristil klic v sili. Poklical je prijatelja, a vprašal ga je nekaj, česar ni pričakoval nihče.

Tekmovalec Jonas von Essen je v soboto nastopal v švedski različici kviza Milijonar (Postkodmiljonären). 31-letnik, ki je tudi dvakratni svetovni prvak v pomnjenju, je navdušil s svojim znanjem, do zadnjega vprašanja za milijon švedskih kron (okoli 90 tisoč evrov) je prišel celo brez pomoči, ki so na voljo v kvizu.

Pri zadnjem vprašanju – kateri arhitekt je načrtoval glavno mesto indijskih zveznih držav Pandžab in Harjana – pa je izkoristil pomoč, klic v sili. Gledalci in voditelj so pričakovali, da bo 31-letnik prijatelju, ki ga je poklical, prebral vprašanje za milijon kron, a von Essen je prijatelja vprašal nekaj drugega. “David, imaš kakšne posebne načrte za naslednjo soboto? Povabil bi te namreč na eno manjšo zabavo,” je dejal tekmovalec, ki je očitno vedel odgovor tudi na zadnje vprašanje. Voditelj je bil najprej začuden, nato pa prasnil v smeh.

31-letnik je nato za vsak primer izkoristil še polovičko in na vprašanje odgovoril, da gre za arhitekta Le Corbusiera. Odgovor je bil pravilen, Jonas von Essen pa je od veselja skočil na stol in dvignil roke.

Za švedski časnik Aftonbladet je kasneje dejal, da je bil, ko je videl vprašanje, precej prepričan, da pozna odgovor. “Sedel sem tam in razmišljal, kaj bi lahko naredil, ker sem poznal odgovor in imel še vse pomoči. Zakaj pa se ne bi malo pozabaval. Sem pa pomislil, da sem zdaj žrtvoval milijon le zato, da bi se malo zabaval. Bilo bi res absurdno, če bi se zmotil v odgovoru, bi bilo pa v vsakem primeru zgodovinsko,” je za časnik še povedal 31-letnik. Kot je še dejal, si bo z denarjem kupil nekaj pisanih nogavic, posvetil pa se bo tudi stvarem, ki jih ima rad: poučeval bo tehnologijo pomnjenja in snemal več videov na YouTubu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar