Prihaja še kitajski konkurent ID.3

Magazin 14. Jul 202216:00 0 komentarjev
MG 4 Electric
MG Motor

Kitajski MG Motors (nekoč zares britanski) napoveduje modelsko ofenzivo v Evropi. Kompaktni MG 4 Electric bo gotovo eden najbolj zanimivih.

Kitajski koncern SAIC, pod katerega sodi tudi nekoč slavna britanska znamka MG Motor, napoveduje nov kompakten električni avtomobil, ki je kot prvi nastal na novi zelo prilagodljivi platformi MSP (Modular Scalable Platform). Petvratna izrazito dinamično oblikovana kombilimuzina MG 4 je dolga skoraj 4,30 metra in ima elektromotor z močjo 125 kilovatov (170 KM) ali 150 kilovatov (204 KM), odvisno od velikosti baterije. Novinec bo tako neposredna konkurenca recimo VW ID.3 in Cupri Born kot tudi kakšnemu kompaktnemu električno gnanemu modelu.

Možnost menjave baterije

MG 4 Electric
MG Motor

Motor je pri obeh nameščen zadaj in poganja zadnji kolesni par, MG pa načrtuje različico tudi s štirikolesnim pogonom, obljubljajo pa tudi možnost menjave baterij, posodobitve po zraku (OTA) … Manjša baterija s 51 kilovatnimi urami naj bi ponujala doseg do 350 kilometrov, baterija s 64 kilovati pa 450 kilometrov. Voznik bo lahko baterijo za večjo, zmogljivejšo menjal tudi sredi življenjske dobe. Sicer pa bi naj skoraj 1,7 tone težak MG 4 Electric pospešil od 0 do 100 kilometrov na uro v manj kot osmih sekundah in dosegel najvišjo hitrost 160 kilometrov na uro.

Uradna prodaja vozil MG bo stekla septembra

MG 4 Electric
MG Motor

Na evropskih trgih bo predvidoma naprodaj v zadnji četrtini leta, cena pa seveda še ni znana, saj je avto srdi zadnjih testnih kilometrov. V Evropi je MG Motor sicer v zadnjih dveh letih odprl več kot 400 prodajno-servisnih salonov. Leta 2020 so v Evropi prodali 7.200 vozil, lani pa se je številka potrojila in je prodaja dosegla 22.000 vozil. MG prihaja uradno tudi v Slovenijo, za uvozniške in distributerske naloge bo zadolženo podjetje Grand Automotive Adriatic s sedežem v Zagrebu, ki je del izraelske skupine Taavura (slednja je pred kratkim v Sloveniji prevzela uvozniške posle za vozila Renault Nissan). Prodaja avtomobilov MG bo pri nas uradno stekla v septembru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!