Princ Charles okužen: 95-letno kraljico nazadnje obiskal pred dvema dnevoma

Koronavirus 10. Feb 202214:04 > 20:22 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta, Charles, Camilla
PROFIMEDIA

73-letni princ Charles se je že drugič okužil s koronavirusom in ostaja v samoizolaciji. Prvič je covid-19 pred dvema letoma prebolel z blažjimi simptomi. S 95-letno kraljico Elizabeto II. se je nazadnje družil dva dneva pred tem.

Danes zjutraj je bil princ Charles pozitiven na koronavirus in je v samoizolaciji, so na Twitterju sporočili iz njegove rezidence Clarence House.

Dodali so, da je “globoko razočaran, da se ne bo mogel udeležiti dogodkov v Winchestru in bo poskušal prestaviti obisk”. Danes naj bi se v Winchestru namreč udeležil odkritja novega kipa, je poročal BBC.

73-letni prestolonaslednik se je s koronavirusom okužil že drugič, prvič je bil pozitiven marca 2020, ko je imel blage simptome, še poroča BBC.

Še v sredo zvečer se je Charles z ženo Camillo Parker Bowles udeležil dogodka v Britanskem muzeju, kjer sta se srečala z več ljudmi. Med njimi z britansko notranjo ministrico Priti Patel, nogometašem Liverpoola Ianom Rushem in kanclerjem Rishijem Sunakom. Pri Camilli testiranje okužbe ni potrdilo.

S kraljico Elizabeto II. se je princ Charles nazadnje videl dva dneva pred tem. Obiskal jo je na gradu Windsor, kjer kraljica trenutno biva, poroča BBC. Buckinghamska palača ni potrdila, ali je kraljica pozitivna. Pri tem se sklicujejo na zasebnost zdravstvenih podatkov.

Princ Charles je le eden od kraljevih predstavnikov, ki so se nedavno okužili z omenjenim virusom. V sredo smo poročali, da je bila pozitivna 81-letna danska kraljica Margareta II., kasneje pa je bil pozitiven tudi 54-letni španski kralj Filip VI.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!