Prisrčna gesta princa Harryja, s katero je razveselil otroke

Magazin 06. Dec 202209:30
Princ Harry
Foto: Profimedia

Princ je še kot otrok na lastni koži izkusil, kaj pomeni izguba starša. Pri 12 letih se je namreč poslovila njegova mati, princesa Diana.

Princ Harry je oblečen v spidermana nagovoril otroke, katerih starši so umrli med služenjem v britanskih oboroženih silah. Ti otroci se vsako leto družijo v prazničnem času pod okriljem Scotty’s Little Soldiers, letos pa jih je ob tej priliki nagovoril princ Harry, preoblečen v spidermana.

”Božič je čas, ko zelo zelo pogrešamo svoje najdražje, in to je v redu, a sočasno se lahko počutimo krive, ker smo se zabavali brez staršev,” je v posnetku povedal 38-letni Harry in nadaljeval, ”tu sem, da vam zagotovim, da naši starši želijo, da se zabavamo. Zato se nikar ne počutite krive. Dovoljeno vam je, da se imate lepo!”

Junaki in zlikovci

Britanski princ je posnetek sklenil s prazničnim voščilom, ob tem pa dvignil masko in razkril pravi obraz. Po besedah ​​Scotty’s Little Soldiers, britanske dobrodelne organizacije, ki podpira otroke, katerih starši so umrli med služenjem v oboroženih silah, je bila letošnja tematika zabave Heroji in zlikovci, temu primerno se je Harry tudi našemil v superjunaka.

Otroci, ki so se udeležili dobrodelnega dogodka, so bili nad prinčevim sporočilom navdušeni.

”Kul je, da nekdo, ki je doživel enako izkušnjo kot mi, razmišlja o nas,” je v sporočilu za javnost povedala 12-letna Emily Reynolds, ki je bila stara sedem let, ko je leta 2018 umrl njen oče, narednik Antony Reynolds, in nadaljevala, ”ni samo nekdo, ki poskuša biti sočuten, ampak dejansko ve, kako je odraščati brez staršev.”

14-letni Ben O’Donnell, ki je bil star le devet tednov, ko je leta 2008 umrl njegov oče, častnik 2. stopnje, Gary O’Donnell, je dodal: ”Super je, da je nosil obleko spidermana. Mogoče bo on naslednji spiderman!”

Izklop vseh čustev

Harry je v preteklosti večkrat odkrito spregovoril o tem, kako težko se mu je bilo soočiti s smrtjo matere pri 12 letih.

”Lahko rečem, da je izguba mame, s tem pa tudi ”izklop” vseh čustev v zadnjih 20 letih, precej resno vplival ne le na moje osebno življenje, ampak tudi na delo,” je nekoč priznal Harry, leta 2020 pa je priznal še, da je kar tri leta obiskoval terapije, s čimer je želel premagati travmo ob izgubi mame.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.