Priznana restavracija ponuja posebno pico: “To je narobe, a hkrati tako dobro”

Magazin 14. Maj 202412:28 1 komentar
pica s polži
Foto: Zajem zaslona/Instagram

V londonski restavraciji so predstavili edinstveno različico pice, ki je na družbenih omrežjih sprožila burno debato.

Trendovska restavracija v Londonu ponuja pico s karijem, na kateri so polži.

Kuharski mojstri restavracije Roe polže pripravijo z dodatkom slanine, nato pa jih prelijejo z izjemno intenzivno karijevo omako iz zelo pekoče mešanice začimb, ki še dodatno popestri njihov okus.

Ta nenavadna mešanica se nato doda testu, ki ga spečejo v krušni peči, da ustvarijo nepozabno jed. V trajnostni restavraciji v londonskem Canary Wharfu pico postrežejo z metinim jogurtom in koriandrom. Cena pice je 11 funtov oziroma 13 evrov.

Kljub svoji drznosti je ta inovativna jed hit med gosti, ki so navdušeni nad njenim okusom in izvirnostjo.

“Ta jed je neverjetna, dobro pripravljena, polna okusa,” je na družbenih omrežjih zapisal eden od uporabnikov, drugi pa je dodal, da lahko ta nekonvencionalna pica povzroči “vojno z Italijo”.

pica s polži
Foto: Zajem zaslona/Instagram

“To je narobe, a hkrati tako dobro,” je zapisal tretji.

Roe je sodobna restavracija v središču četrti Wood Wharf. Zasnoval jo je trio, ki stoji za sestrsko restavracijo Fallow St James’s in restavracijo FOWL, ki ponuja pito za 22 funtov (okoli 26 evrov), iz katere štrli glava nesrečne kokoši.

Will Murray, mojster kuhanja in soustanovitelj priznane restavracije Roe, je prepričan o svoji ustvarjalnosti in neustrašno vodi svojo ekipo v iskanju novih kulinaričnih višav. Njihove inovativne kreacije pogosto sprožijo vihar v svetu okusov, razbijajo tradicionalne meje in odpirajo nova poglavja v gastronomiji.

“Pri nas ni prostora za strah. Vsak nov okus, vsaka nova kombinacija sestavin, ki nas navduši, ima pravico do svojega mesta na našem meniju,” je povedal Murray.

View this post on Instagram

A post shared by ROE (@roerestaurant)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje