Prvi na svetu, ki mu je to uspelo: spektakularen skok z nebotičnika (VIDEO)

Magazin 06. Dec 202311:01 0 komentarjev
skok z nebotičnika v dubaju
Foto: Posnetek zaslona/YouTube

Američanu je uspel neverjeten podvig.

Američan Brian Grubb, pionir wakeskatinga, je prvi na svetu dosegel impresiven podvig v inovativnem projektu, ki je združil akrobatsko deskanje na vodi (wakeskating) s pomočjo drona in skok s padalom (base jumping).

Base jumping vključuje skakanje s fiksne točke – kot so stavbe, mostovi ali vrhovi skal – in uporabo padala za spust na tla.

Grubbovo zahtevno potovanje se je začelo z wakeskatingom v dolžini 94 metrov po bazenu na strehi letovišča Address Beach Resort v Dubaju (na višini 294 metrov). Američan je deskal na bazenu, medtem ko ga je vlekel dron, nato pa se je pognal čez rob bazena 77-nadstropnega nebotičnika in se podal v razburljiv base skok. Sledil je prosti pad, nato odpiranje padala in končno pristanek na plaži. Ta impresivni podvig, znan kot “wakebase”, je uresničitev Grubbovih sedemletnih sanj, zaznamoval pa je zgodovinsko prelomnico.

“Dolgo smo delali na tem, morali smo narediti dron, ki bi me lahko vlekel, in moral sem se izboljšati v base skokih. Potem smo našli to odlično lokacijo v Dubaju in naredil sem najboljše, kar sem kdajkoli naredil v wakeskateu,” je povedal Grubb in dodal, da med padanjem doživi “najlepši občutek na svetu”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!