Recept: čokoladna rulada s kavo

Magazin 26. Sep 202204:00
rolada
PROFIMEDIA

Kavna sladica z dvema vrstama čokolade.

Sestavine:

Biskvit:

– 6 jajc

– 6 žlic sladkorja

– 6 žlic moke

Nadev:

– 200 ml sladke smetane

– 200 g bele čokolade

– 1 čajna žlička instant kave

– 100 g masla

– 50 g sladkorja v prahu

Čokoladna glazura:

– 150 g temne čokolade

– 4 žlice olja

Priprava:

Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake stepite posebej s sladkorjem.

Počasi dodajte moko, nato pa previdno ročno vmešajte stepene beljake.

Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijte v pekač in na zmernem ognju pecite biskvit. Še vroč biskvit položite na vlažno krpo in ga zvijte v rulado skupaj s krpo.

Sladko smetano vlijte v ponev, dajte ga na štedilnik, in preden zavre, ga umaknite s štedilnika.

Takoj dodajte žličko instant kave in belo čokolado ter mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Pustite, da se ohladi.

Posebej stepite maslo in sladkor v prahu, nato ga združite z nadevom. Mešajte nekaj minut.

Odvijte biskvit in ga nadevajte, nato ga spet zavijte.

Rulado premažite s čokoladno glazuro, ki jo pripravite tako, da na pari stopite čokolado z oljem.

Dober tek!