Recept: domači marcipan iz le treh sestavin

Magazin 20. Dec 202108:00 0 komentarjev
marcipan
Profimedia

Za praznično dišeče praznike ne potrebujete veliko, le tri sestavine in izvrsten recept, s katerimi pričarate pravi pravcati domači marcipan.

Če obožujete marcipan, vas bo njegova enostavna priprava navdušila skoraj tako zelo kot njegov slasten okus.

Za pripravo božanskega marcipana potrebujete naslednje sestavine:

  • 150 g mandljev
  • 150 g sladkorja
  • 1 beljak
  • 1 žličko vaniljevega ekstrakta ali limoninega soka (po želji)
marcipan
Profimedia

Pripravite ga tako:

Najprej se lotite priprave mandljev, ki jih na kratko blanširate v vreli vodi, nato jih olupite, dobro posušite in v naslednjem koraku zmeljete v mešalniku, dokler niso fino mleti. V naslednjem koraku jim dodajte sladkor in po želji še vaniljev ekstrakt ali limonin sok ter vse skupaj dobro premešajte. Nazadnje dodajte beljak in mešajte dalje, dokler ne dobite gladke zmesi, ki naj bo videti podobna plastelinu. Po želji lahko maso zvijete v želeno obliko. Marcipan je tako pripravljen, v hladilniku pa ga lahko hranite vse tja do tri mesece!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!